Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τα Φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ / 18PLUS… καταπολεμούν το άγχος των εξετάσεων

Τα Φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ / 18PLUS… καταπολε...

...με σωστή προετοιμασία, ψυχολογία και στρατηγική

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 σε λίγους μήνες θα αποτελέσουν το κορυφαίο γεγονός για την ελληνική κοινωνία. Εκατό χιλιάδες και πλέον υποψήφιοι έλληνες μαθητές θα «ριχτούν»  στη μάχη των εξετάσεων από τις οποίες θα εξαρτηθεί η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι γνωστό ότι οι όποιες μορφές εξετάσεων οδηγούν τις περισσότερες φορές σε εντάσεις και φαινόμενα ανθρώπινου πανικού. Μια αντίδραση απόλυτα φυσιολογική και γνωστή στους υποψήφιους και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, ένταση, ηττοπάθεια κατακλύζουν τις νεανικές ψυχές των εξεταζόμενων. Τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων οι αρνητικές σκέψεις «θα τα χάσω», «θα μπλοκάρω», «δεν θα θυμάμαι τίποτα» και «θα αποτύχω» ταλανίζουν τα μυαλά των υποψηφίων. Ο φόβος για τις εξετάσεις δεν επηρεάζει μόνο τους ενδιαφερόμενους αλλά και τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η ψυχολογική κατάσταση των υποψηφίων και να δυσχεραίνεται η προσπάθεια πριν και κατά την περίοδο των εξετάσεων.

Η επιτυχία σ’ αυτές συναρτάται με την προετοιμασία, τη ψυχολογία και τη στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί. Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18PLUS, εξασφαλίζοντας από τα μέσα Ιανουαρίου την ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης με τα ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών τους, «επενδύουν» εν συνεχεία στην αντιμετώπιση του άγχους. Η πολύχρονη εμπειρία στις Πανελλαδικές εξετάσεις έχει αποδείξει περίτρανα ότι η ψυχολογία του υποψηφίου αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την αντιμετώπισή τους.

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ / 18 PLUS σε συνεργασία με την Χαρά Γουλιάμη – Σαράντη θα σταθούν για μια ακόμη φορά δίπλα στους μαθητές τους. Συνεχίζοντας τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18 PLUS την πολύχρονη συνεργασία τους με την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, από τις 14 Μαρτίου θα προσπαθήσουν να καταπολεμήσουν με την βοήθεια της έγκριτης επιστήμονος τα ψυχολογικά αίτια που οδηγούν στο εξεταστικό άγχος. Έχουν προγραμματίσει επιμέρους συναντήσεις της κ. Χαράς Γουλιάμη- Σαράντη με τα αντίστοιχα φροντιστηριακά ολιγομελή τμήματα των μαθητών. Καλύπτοντας με περισσή φροντίδα και εξειδικευμένο τρόπο το πρόβλημα του άγχους στις επικείμενες εξετάσεις, τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ / 18PLUS προσεγγίζουν με μεγαλύτερη ευστοχία το όραμα των μαθητών τους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιβεβαιώνουν έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι αποτελούν την πρωτοπορία της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην περιοχή της Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά