Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ

Όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο θείος Άκης

Η παραπάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από ένα μπαλκόνι κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης παρέλασης στην Πάτρα. Νέα παιδιά, φοιτητές μάλλον, κάνουν τον πατροπαράδοτο καρναβαλικό ντόρο στολίζοντας  το μπαλκόνι τους με μία σημαία του ΠΑΣΟΚ. Τρολάρουν στη γλώσσα τους κάνοντας το σήμα της νίκης στο φωτογραφικό φακό που αποτυπώνει το στιγμιότυπο.

Τα παιδιά  είναι γεννημένα λογικά μετά το ’90. Δεν πρόλαβαν τον διπολικό κόσμο του ψυχρού πολέμου,  δεν συνάντησαν ανθρώπους να ακολουθούν πιστά την ιδεολογία τους. Ίσως έχουν δει μόνο στο διαδίκτυο την Κορίνθου γεμάτη με χιλιάδες τέτοιες σημαίες και με τα πλήθη να κραυγάζουν πιο παθιασμένα και από τα καρναβαλικά πληρώματα. Δεν έχουν ακούσει τις κόρνες από δεκάδες μηχανάκια και τις σημαίες να ξεδιπλώνονται στον αέρα.

Είναι γαλουχημένα μέσα στην ευμάρεια των ‘OOs τότε που τα πράγματα πήγαιναν με τον αυτόματο πιλότο. Και τώρα που το όνειρο της διαρκής κοινωνικής ανέλιξης έλαβε απότομα τέλος πορεύονται γυμνά σε ένα αβέβαιο μέλλον. Φτωχά παιδιά πλούσιων γονέων που στο μπέρδεμα των καιρών δεν μπορούν  να καταλάβουν τι ακριβώς έγινε στην χώρα και γίνεται σιγά-σιγά χώρος.

Δεν ξέρω πως θα ένιωσαν όταν ο συνομήλικος τους, γραμματέας της νεολαίας Σύριζα,  Ιάσωνας Σχοινάς επανεμφανίστηκε δημόσια. Μετά το σάλο του διορισμού του και την θρασύτατη  ανακοίνωση που δεν χωνευότανε σε μία μέρα. Όταν  κατέφτασε με τη μερσεντές στη γιορτή του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Tae Kwon do.

Ίσως το πήραν και αυτό στην πλάκα, κάνοντας φωτομοντάζ τα γαρύφαλλα στο παμπρίζ του αυτοκινήτου.  Άλλωστε μία μεταμοντέρνα εκδοχή του ‘81 ζούμε αυτές τις παράξενες μέρες. Μα πιο ξεδιάντροπη και εκφυλιστική στη χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2016. Με τον κόσμο της κάποτε «ισχυρής Ελλάδος» σαν να μη συμβαίνει τίποτα να  συμπορεύεται με την Ελλάδα που «το πάλεψε». Και όταν τους εξηγείς πως οι προηγούμενοι δυστυχώς ήταν καλύτεροι, να σου ψελλίζει πως δεν ασχολούμαι με την πολιτική και πως έτσι όπως τα καταφέραμε καλά να πάθουμε.

Τα παιδιά θα πέρασαν τέλεια με πλάκα και γέλιο το τριήμερο όπως όλοι τέτοιες μέρες. Ίσως τους είδατε τα ξημερώματα της Δευτέρας να γυρνούν σπίτι με μία γλυκιά κούραση στα πόδια και μία ζεστή λαγάνα κάτω από τη μασχάλη. Και από Τρίτη θα επέστρεψαν στην καθημερινότητα, εκεί που τα πράγματα υποτίθεται πως είναι σοβαρά. Εκεί που δυστυχώς οι περισσότεροι συνεχίζουμε να μην είμαστε. ΠΑΣΟΚ όμως είμαστε όλοι!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις