Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΝΑΝΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ: ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΗΣ ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΝΑΝΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ: ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΦΕΤΙΝ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

"Βρήκαν αποδιοπομπαίο τράγο"




Eκπροσωπώντας ένα από τα ονομαστά πληρώματα που κατέκτησαν τις εντυπώσεις στο φετινό Καρναβάλι, ενώ υπερίσχυσε και σε «σοδειά» βραβείων (222 «Είχε ρινο-καιρο τη μέρα που σε γνώρισα» : 1ο Κωμικό Αμφίεσης, 1ο Κωμικό Αρμα, 2ο Κωμικό Καπέλο, 1ο στην κατάταξη Κρυμμένου Θησαυρού) η γνωστή συμπολίτισσα καρναβαλίστρια Νάντια Κωνσταντινίδη μας μίλησε για τα όσα χαράχτηκαν στη μνήμη της, την υποδοχή του κόσμου αλλά και την τελετή των βραβείων, όπου η διακεκριμένη ομάδα 86-Cubious τιμωρήθηκε με μη απονομή και αποκλεισμό, λόγω καθυστέρησης της κυριακάτικης παρέλασης.

Η αλήθεια είναι πως έχει «φουντώσει» στους αποκριάτικους κόλπους της πόλης μέγα σούσουρο για την ποινή, αφού για πολλούς είναι απόλυτα δικαιολογημένη,  ενώ για άλλους άδικη, συγκριτικά με το φαντασμαγορικό θέαμα του «Cubious». Υπάρχει κόσμος που καταλογίζει αλαζονία στο θεαματικό γκρουπ, που αδιαφόρησε για την διακοπή της ροής ταλαιπωρώντας θεατές, ΜΜΕ και τα άλλα πληρώματα, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν την ομάδα ως το «μέλλον» του Καρναβαλιού και ως άφθαστη πρόταση χαρισματικών ανθρώπων, για να αποδεχθούν την όποια τιμωρία, παρά το «φάουλ» του αργού βαδίσματος στην πομπή. ( Oπως μαθαίνουμε οι άνθρωποι του Cubious ετοιμάζονται για επίσημη "απάντηση" στον αποκλεισμό, αφού είχαν περπατήσει έτσι και στη νυχτερινή πομπή δίχως προβλήματα).  Να τί σχολιάζει η κ. Κωνσταντινίδη:

«ΑΚΡΑΙΟΣ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ»


«Από το φετινό Καρναβάλι θα μου μείνει αξέχαστο το άρμα μας. Ηταν μοναδικό σε όγκο και πολύ εντυπωσιακό,  και σαν θέμα και σαν τεχνοτροπία. Στις μέρες μας που τα άρματα του Καρναβαλικού Συνεργείου του Δήμου είναι λίγα, λειψά, «άδεια» και πολύ μικρότερα από παλιά, έκανε πραγματικά τη μεγάλη διαφορά. Εμοιαζε με μοντέρνο γλυπτό και διέθετε κίνηση, αφού κατασκευάστηκε από λωρίδες φελιζόλ , όχι συμβατικά χαρτωμένο. Επιπλέον ο ρινόκερος έβγαζε καπνούς από τα ρουθούνια. Μια κατασκευή πραγματικά μοναδική για ένα γκρουπ 110 ανθρώπων, που σήκωσαν το κόστος της τέτοιες εποχές. Ομως και τα καπέλα ήταν ιδιαίτερα σαν γλυπτά, πάνω σε μια καλλιτεχνική στολή που παρέπεμπε σε μεταμοντέρνους πίνακες. Ο κόσμος έδειχνε πραγματικά ενθουσιασμένος που μας έβλεπε. Μάλιστα διασκέδαζε πολύ με τον τίτλο «Είχε ρινό-καιρο τη μέρα που σε γνώρισα», του φαινόταν πολύ οικείος και αστείος".


"Σχετικά με τις βραβεύσεις και το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τους αποκλεισμούς, πιστεύω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Εννοείται πως συμμερίζομαι την ταλαιπωρία τόσου κόσμου που περίμενε να παρελάσει πίσω από το Cubious , όπως και την κούραση των θεατών. Ομως δεν πιστεύω πως ένα πλήρωμα που έχει δείξει τόση αγάπη για το Καρναβάλι θα δημιουργούσε πρόβλημα εσκεμμένα. Κατά την άποψή μου δεν υπήρχε πρόθεση. Ισως δεν υπολόγισε το βρεγμένο δρόμο, που θα μείωνε ακόμα περισσότερο την ταχύτητα της παρουσίας του. Οι ξύλινες πλατφόρμες ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνες, εδώ εμείς με αθλητικά παπούτσια γλυστράμε. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως η επιτροπή έψαχνε για αποδιοπομπαίο τράγο. Οταν χρόνια και χρόνια καταστρατηγείται ο κανονισμός του Καρναβαλιού, οι αρμόδιοι βρίσκουν να τιμωρήσουν μια τέτοια ομάδα; Επειδή ένα τέτοιο γκρουπ πονάει με την τιμωρία και τη διαπόμπευση, όχι ο έμπορος του υπεράριθμου, που του χρόνου θα βρει νέα πελατεία. Εχουν γίνει και στο παρελθόν κενά στην παρέλαση. Μπορεί να χαλάσει άρμα, να σταματήσει η μουσική, να περιμένουμε τις φιγούρες κάποιας πολυπληθούς συμμετοχής . Αυτά τα διορθώνουμε μεριμνώντας εκ των προτέρων για λύσεις έκτακτης ανάγκης και αυξάνοντας τους εθελοντές. Γιατί να επιβάλουμε ποινή σε ένα πλήρωμα που ως τώρα έχει δείξει καλή συμπεριφορά, δίχως να μετράμε την προσφορά του μέχρι τώρα; Για μένα η ακύρωση των βραβείων ήταν ακραία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View