Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΙΝ.ΚΑ Νομού Ηλείας προς Δήμους: Ενισχύστε άμεσα, με ψυχολόγους τις δομές των Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής

ΙΝ.ΚΑ  Νομού Ηλείας προς Δήμους: Ενισχύσ...

6 στους 10 Δανειολήπτες

Στα όρια νευρικού κλονισμού κι ένα βήμα πριν τον ψυχολόγο βρίσκονται οι περισσότεροι δανειολήπτες που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους αυτό τον καιρό. Κάτι το οποίο διαπιστώνει και το ΙΝ. ΚΑ Ηλείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι γεγονός ότι κατά την καθημερινή ενασχόληση μας στον Νομό  Ηλείας  με το μείζον θέμα που έχει προκύψει εδώ και καιρό ( και δεν είναι άλλο από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά)  να αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που μόνο ως τραγικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

6 στους 10 Δανειολήπτες,(  ποσοστό άνω του 50%)  που μας τηλεφωνούν,  για να ρωτήσουν πως μπορούν να σώσουν την περιουσία τους με τον Νόμο 3869/2010( Νόμος Κατσέλη)  η αν μπορούν να υπαχθούν στον Νόμο 3869/2010  με τις νέες τροποποιητικές διατάξεις  , εκτός από συμβουλευτική υποστήριξη θεωρούμε ότι χρειάζονται και άμεσα ψυχολογική υποστήριξη .

Η Κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά είναι δραματική και δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε τίποτα παραπάνω , σεβόμενοι όλους αυτούς τους συμπολίτες μας  .

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης θα είναι  η δραματική Αύξηση των Διαζυγίων καθώς και της Ενδοοικογενειακής βίας  μέσα στο σπίτι . Από την άλλη μεριά ,  θα πρέπει να διαπιστώσουμε όλοι ,  ότι είναι πλέον  « Εθνικό Καθήκον για  την  Τοπική Αυτοδιοίκηση& Πολιτεία  να στελεχώσει με Εθελοντές Ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές τα τμήματα των δομών της Κοινωνικής πολιτικής πριν θρηνήσουμε ακόμα περισσότερα  «αθώα θύματα»  λόγο της  ψυχολογικής πίεσης που δέχονται από την Οικονομική ύφεση αλλά και από την ψυχολογική  πίεση που δέχονται από τα πιστωτικά ιδρύματα ( εισπρακτικές εταιρείες ) λόγο των χρεών .

Πιστεύουμε ότι είναι άμεση ευθύνη της πολιτείας και των Αιρετών να πράξουν τα δέοντα .Εμείς από την μεριά μας ως Ινστιτούτο καταναλωτών Νομού Ηλείας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε,  θα προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε αυτό το Νέο φαινόμενο που εξελίσσεται σε Λαϊκή Επιδημία με Ημερίδες , ενημερώσεις κ.λ.π .Εκ του Δ.ΣΦώτης ΑλεξόπουλοςΕκπρόσωπος ΙΝ.ΚΑ ΗλείαςΜέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις