Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΝΤΕΛΩΣ «IN VOGUE», ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ΓΚΡΟΥΠ CUBIOUS ΔΙΕΦΕΡΕ ΜΕ ΑΡΓΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ «ΥΦΟΣ» ΤΕΛΕΤΗΣ

ΕΝΤΕΛΩΣ «IN VOGUE», ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ΓΚΡΟΥ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

To «κάτι άλλο» της παρέλασης

Ακόμα μια φορά έκλεψε τις εντυπώσεις το γκρουπ 86, που δικαιώνει την επιδίωξή του να εξελιχθεί σε επαγγελματικό θέατρο δρόμου:  αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή συμμετοχή, που δεν επενδύει στη διασκέδαση αλλά στο «σκηνοθετημένο» τελετουργικό και θεαματικό σόου. Από πλευράς αισθητικής, έχουμε να θαυμάσουμε εκκεντρικές αμφιέσεις με φουτουριστικό καλλιτεχνικό στίγμα. Φέτος, βασιμένο σε ολιγομελή πυρήνα «πιστών», το 86 παρουσίασε το κατακόκκινο θέμα «Cubious» περίπου στη μέση της τελικής παρέλασης, μετά από δεκάλεπτη διακοπή της ροής.

Τί είδαμε λοιπόν; Κατασκευές με κόκκινους περιστροφικούς ιμάντες να σπρώχνονται από τις «ιέρειες» της ομάδας μπροστά, ομάδα με μανδύες,πολυγωνικές μάσκες και ξύλινους κώθορνους και άρματα με εναλασσόμενες εικόνες στάσης και κίνηση με ιμάντες. Πάντα με αδυναμία στη μονοχρωμία, τα μέλη του γκρουπ, ούτε γελούν, ούτε τρέχουν,ούτε χορεύουν.  Είναι σαφής ο στόχος να διαφέρουν εντελώς από όλες τις άλλες συμμετοχές. Φέτος μάλιστα χάρη στη διακοπή ροής του ενάμισι χιλιομέτρου λόγω βροχής, τεχνικών προβλημάτων αλλά και της αργής παρουσίας του 86 έκαναν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους εκμεταλλευόμενοι το διάλειμα. Οι λεπτομέρειες της στολής είναι εντελώς στυλιζαρισμένες-in vogue, για φωτογράφιση ασυζητητί. Εδώ καμία παραφωνία σε παπούτσι, καμία διαφορά στο μακιγιάζ, κανένα αξεσουάρ ξεχασμένο. Μιλάμε για πειθαρχία...

Θυμίζουμε πως θαυμάσαμε το πλήρωμα –αξιοθέατο για έκτη και προτελευταία χρονιά με 60 άτομα και θέμα τον κυβισμό, καθώς σχεδιάζει του χρόνου την τελευταία αποχαιρετιστήρια εμφάνιση. Τα προηγούμενα χρόνια παρουσίασε τα θέματα «Ισον», «Circus», «Medusa», «Cocoon», «Βurlesque» που εντυπωσίασαν κοινό και επιτροπή σαρώνοντας τα βραβεία. Επικεφαλής είναι οι Πάρης Λαλιώτης και Αλέξης Γεωργιόπουλος που ετοιμάζουν επαγγελματική εξέλιξη εντός κι εκτός συνόρων ανεξαρτήτως καρναβαλικής περιόδου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View