Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ειδομένη: Απελπισμένοι πρόσφυγες πετούν πέτρες στους αστυνομικούς των Σκοπίων για να τους αφήσουν να περάσουν - Πόσοι και πού βρίσκονται στην Ελλάδα

Ειδομένη: Απελπισμένοι πρόσφυγες πετούν ...

Ξεπερνούν συνολικά τις 25.000

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, με πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων να έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές και να πετούν πέτρες προς την αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Με σηκωμένα τα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης περίπου 7.000 άτομα, οι ρυθμοί διέλευσης στην ΠΓΔΜ είναι πολύ αργοί.

Οι πρόσφυγες ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι περισσότεροι απ' αυτούς μάζεψαν νωρίτερα τα λιγοστά υπάρχοντά τους και κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές έως και το σημείο όπου υψώνεται ο μεταλλικός φράχτης με την ΠΓΔΜ.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

 

Σε νέο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη προχώρησαν πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ στην περιοχή, οι μετανάστες, με σηκωμένα τα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης περίπου 7.000 άτομα, οι ρυθμοί διέλευσης στην ΠΓΔΜ είναι πολύ αργοί.

Ανάλογη διαμαρτυρία είχαν πραγματοποιήσει και το απόγευμα της Κυριακής.

Η ουδέτερη ζώνη άνοιξε πριν από λίγη ώρα, με τις πρώτες πληφορορίες να λένε πως θα περάσουν -σε πρώτη φάση- πενήντα άτομα, ενώ από τις 9 το βράδυ της Κυριακής έως τις 4 τα ξημερώματα πέρασαν 300 άτομα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Άνοιξε χθες βράδυ και ξανάκλεισε η ουδέτερη ζώνη εΛΛΆΔΑς - ΠΓΔΜ. Το σημείο διέλευσης παραμένει κλειστό παραμένει από τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας

Το σημείο είχε ανοίξει προσωρινά αργά το βράδυ της Κυριακής, για να τη περάσουν ωστόσο, μόνο 400 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.Την ίδια ώρα, ο καταυλισμός στην Ειδομένη «βουλιάζει» από περίπου 7.000 άτομα που αναμένουν εδώ και μέρες να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Ο "χάρτης" των προσφύγων

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 25.706 και στην πλειοψηφία τους προέρχοτναι από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Στην πρώτη γραμμή εισόδου, στα νησιά του Αιγαίου δηλαδή, τη Λέσβο, την Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο την Κω τη Ρόδο και το Καστελόριζο βρίσκονται 5.397 μετανάστες και πρόσφυγες.

Στην Καβάλα έχουν προωθηθεί 1.529 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ στην Αττική στα τρία στρατόπεδα και τον Πειραιά βρίσκονται 8.431.

Στο... δρόμο προς τα σύνορα για να περάσουν στην Ευρώπη σε Λαμία, Καλαμπάκα, Τέμπη, Γρεβενά, Κοζάνη Πιερία έχουν συγκεντρωθεί 3.349 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ κοντά στα σύνορα στην Ημαθία, τα Διαβατά, το Κιλκίς και την Ειδομένη βρίσκονται 7.000 άτομα που περιμένουν να περάσουν στα Σκόπια.

Το πρωί έφτασαν στο λιμανι του Πειραιά άλλοι 1810 πρόσφυγες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγουν τα σύνορα τα Σκόπια για τετρακόσιους μόλις μετανάστες - Ξεπερνούν τους 25.000 οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα

Δρίτσας:Θα στείλουμε μετανάστες σε όλη τη χώρα-Κλειστή από χθες το βράδυ η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ- Πρόσφυγες απέκλεισαν τη σιδηροδροική γραμμή στην Ειδομένη

Όταν η «φωτιά» του μεταναστευτικού …έκαιγε στην Πάτρα. Εμπειρίες και διδάγματα από εκείνη την περίοδο. Δείτε ΦΩΤΟ από εκείνες τις εποχές και θυμηθείτε…

Αχαΐα: Nέα σενάρια για δημιουργία κέντρου Προσφύγων ...

Προσφυγικό: Αίτημα της Ελλάδας στην Κομισιόν για έκτακτη βοήθεια -Μουζάλας:Υπολογίζουμε ότι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας 50.000 με 70.000 πρόσφυγες - ΒΙΝΤΕΟ).

 

newsit.gr, kathimerini.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις