Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Βρείτε λύσεις για τα οχήματα στους πεζόδρομους της Πάτρας

Βρείτε λύσεις για τα οχήματα στους πεζόδ...

Του Ανδρέα Κομνηνού

Σε συνέχεια στο άρθρο του κου. Μαλλιώρη - Αραβαντινού εδώ θα ήθελα να επισημάνω την τραγική κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στους πεζόδρομους της Πάτρας.

Αφήνοντας στην άκρη τα συνηθισμένα πιά παραβιασμένα κόκκινα και στοπ, ή την οδήγηση ανάποδα στο δρόμο κυρίως από μικρά μηχανάκια, θλιβερό και επικίνδυνο φαινόμενο πλέον είναι η ελεύθερη και ατιμώρητη κυκλοφορία και στάθμευση εντός του πεζόδρομου από μηχανές και αυτοκίνητα, σε σημείο που κορνάρουν και στους πεζούς για να κάνουν άκρη.

Δεν είναι λίγες φορές που έχω κινδυνέψει να με χτυπήσουν μέσα σε πεζόδρομο, ιδιαίτερα στο πάνω μέρος της Παντανάσσης, στη Ρ. Φερραίου μετά τη Γούναρη, στην Ηφαίστου και μέσα σε όλη την Κανάρη. Αναρωτιέμαι όμως πόσες φορές έχει κινδυνεύσει κάποιο παιδί, ή κάποιος συμπολίτης μας μεγαλύτερης ηλικίας, ή με προβλήματα ακοής ή όρασης.

Είναι επιεικώς τραγικό να πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να αρθογραφούμε για να παρακαλέσουμε το Δήμαρχο και το διοικητή της Αστυνομίας να επέμβουν για την κατάσταση, πρωτού θρηνήσουμε κάποιο θύμα, ή ακρωτηριαστεί κάποιο παιδάκι, ή πολτοποιηθεί κάποιο κατοικίδιο. Στην ίδια πόλη ζούμε, αλλά είναι λες και τα πράγματα αυτά τα βλέπουμε μόνο εμείς οι υπόλοιποι.

Για να μη γκρινάζομουμε όμως μόνο αλλά να προτείνουμε και λύσεις, δε θα ήταν κακή ιδέα να αποσταλούν μαζί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ ενημερωτικά φυλλάδια για το τι προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας των πεζόδρομων σχετικά με την κίνηση στους πεζόδρομους της πόλης (ο οποίος δεν υπάρχει πουθενά αναρτημένος για τους πολίτες), αλλά και ένα δίμηνο τουλάχιστον εντατικών εώς εξαντλητικών καθημερινών ελέγχων μέχρι να συμμορφωθούν, έστω και προσωρινά, οι "μερακλήδες".

Επίσης θα ήθελα να προτείνω τουλάχιστον τα Σάββατα και τις Κυριακές που κατεβαίνει ο κόσμος στο κέντρο με τις οικογένειές του, να υπάρχει μια πεζή περιπολία της Αστυνομίας για να εξαλείψει τέτοια φαινόμενα.

Ζώντας εν έτει 2016, απορεί κανείς γιατί δεν ενδιαφέρεται τόσο ο Δήμος όσο και η Αστυνομία να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως απλές και εύκολες πλατφόρμες λογισμικού, οι οποίες με απειροελάχιστο κόστος μπορούν να λειτουργήσουν για να μπορούν να αναφέρουν οι πολίτες εύκολα και γρήγορα από το κινητό τους, τις τοποθεσίες όπου παρατηρούνται αυθαιρεσίες αλλά και άλλα προβλήματα, ώστε να μπορεί να σχεδιάζει πιο εύκολα τις κατάλληλες ενέργειες ο αρμόδιος φορέας.

Ας γίνει μια αρχή επιτέλους. Δε χρειάζονται χρήματα. Ο Δήμος ας απευθύνει πρόσκληση στα τρία ΑΕΙ της πόλης και σε όποιον άλλο επιστήμονα ενδιαφέρεται, για να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν λύσεις με μηδενικό κόστος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις