Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΛΟΝΔΙΝΟ: H ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ «ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ» MARY KATRANTZOY, AΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΗΣ FASHION WEEK. ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΦΩΤΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ: H ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ «ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ» MARY...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το ... ροντέο μιας ελληνίδας

Το ροντέο, τα σαλούν, η κάντρι, τα γούστερν, η εποχή fifties στην Αμερική ήταν η έμπνευση της «χρυσής» ελληνίδας του fashion design, της πολυβραβευμένης «βασίλισσας των prints», Mary Katrantzou στη συλλογή που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για τον επόμενο χειμώνα. Αστέρια, καρδιές, βέλη, κεραυνοί, λεοπάρ, πουά, φολκλόρ μοτίβα και πελώριες πεταλούδες έσμιξαν στα ρούχα της, με τις θηλυκές pencil ή πλισέ φούστες να κυριαρχούν.

 

Από τα πρώτα μεγάλα ονόματα στην πασαρέλα της London Fashion Week, η Mary Katrantzou ετοίμασε ένα σόου -αναπόληση. Τα μοντέλα με παλιομοδίτικες φράντζες , φορούσαν μαντήλια στα μαλλιά, σκούρο κραγιόν και πλατφόρμες με μπαρέτα. Πολλά εμπριμέ σε φορεματάκια και ανάγλυφα σχέδια πάνω σε δέρμα, δανεισμένα από τις στολές του Ελβις, καταχειροκροτήθηκαν. Οι κριτικοί σχολίασαν πάντως  πως το ύφος θυμίζει το ιταλικό brand Miu Miu, που συνηθίζει τέτοιες χαρωπές vintage γυναικείες φιγούρες. Ομως η Μαίρη υπερισχύει σαφώς στη σύνθεση των prints, ενώ για φινάλε διέθετε αέρινες τουαλέτες με πεταλούδες, ιδανικές για το «κόκκινο χαλί».

Aπόφοιτος της περίφημης σχολής Central Saint Martins, η γεννημένη στην Αθήνα 33χρονη σχεδιάστρια, ξεχώρισε στη βάση της το Λονδίνο, το 2008 για τα μοναδικά τυπώματα στα υφάσματα της κολεξιόν της. Εκτοτε τα σόου της διακρίνονται σταθερά στη London Fashion Week, τα ρούχα της μπαίνουν στα σημαντικότερα πολυκαταστήματα και στις κορυφαίες μπουτίκ του κόσμου, ενώ σταρ όπως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η Νταιάν Κρούγκερ τα αναδεικνύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η συνεργασία με την Adidas σύστησε τη δημιουργό και στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Με λίγα λόγια καμαρώνουμε, εκ του μακρόθεν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View