Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης - «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα εκτός Σένγκεν»

Ανδρέας Κατσανιώτης - «Η κυβέρνηση οδηγε...

Την Δευτέρα ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Για ορατό κίνδυνο εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν κάνουν λόγο σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η ερώτηση που υπογράφει ο κ. Κατσανιώτης μαζί με τους άλλους βουλευτές αφορά στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο προσφυγικό ζήτημα και την προ ολίγων ημερών απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία δίνεται τρίμηνη προθεσμία στην Ελλάδα προκειμένου να υιοθετήσει αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της.

Οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι είναι επιτακτική αναγκαιότητα η άμεση λειτουργία κέντρων υποδοχής και καταγραφής των εισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών, τα οποία θα έπρεπε να λειτουργούν εδώ και μήνες, και όχι γιατί το ζητάει η Ε.Ε. αλλά γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση ενός κράτους που θέλει να προστατεύει τη δημόσια ασφάλεια και τους πολίτες του, καθώς και τους πραγματικούς πρόσφυγες.

Και σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση ελέγχεται για ιδεοληψία και ανικανότητα. Οι κατά καιρούς δημόσιες εκφράσεις περί «ανοιχτών συνόρων» και ότι «δεν έχει σύνορα η θάλασσα», αποδεικνύουν τον ιδεοληπτικό της εγκλωβισμό που σε συνδυασμό με την ανικανότητα ελέγχου της κατάστασης δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που για μία ακόμα φορά απειλεί την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας και στρέφεται κατά του ελληνικού λαού, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Κατσανιώτη.

«Η κυβέρνηση με τη συμπεριφορά της και την ανευθυνότητα της οδηγεί τη χώρα σε ένα άλλο σε ένα… Σένγκεν Grexit» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ρωτούν τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την άμεση δημιουργία και λειτουργία των hotspots σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας, ποιό είναι το οικονομικό κόστος για το 2015, αλλά και εάν εξακολουθεί η κυβέρνηση να ενστερνίζεται τις απόψεις της για «ανοιχτά σύνορα για όλους», προσθέτει.

*Να σημειωθεί τέλος, ότι το απόγευμα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:30, το απόγευμα, ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα υποδεχτεί τους συμπολίτες και φίλους του στο ξενοδοχείο Patra Palace στην Όθωνος Αμαλίας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Κατσανιώτης θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές εκ του σύνεγγυς για τη νέα χρονιά με τους πολίτες της Αχαΐας και παράλληλα, να τοποθετηθεί για τις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας την ανάγκη ταχύτατων αλλαγών, ώστε να μην είναι και το 2016 άλλη μία χαμένη χρονιά για τον τόπο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις