Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΜΕ ΤΟΥΣ «ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ» ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ ΓΕΩΡΓΑΚΑΤΟ Ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ «ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ «ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ» ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η Λυρική γιορτάζει με Πάτρα και ιταλό σκηνοθέτη

 

Στο ρόλο της ποθητής και όμορφης Ροζίνα, θα δούμε την κορυφαία και κοσμογυρισμένη πατρινή σοπράνο και μόνιμη πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη, αφού από τις 13 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολυμπιά της οδού Ακαδημίας, ανεβαίνει ένας επετειακός, εορταστικός «Κουρέας της Σεβίλλης» με αφορμή τα 200 χρόνια από την πρώτη του παγκόσμια παρουσίαση. Το αξεπέραστο κωμικό αριστούργημα του Ροσίνι θα διαθέτει μάλιστα  την ανατρεπτική σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού ηνιόχου του περίφημου Ιταλικού Φεστιβάλ Οπερας της Ματσεράτας, Φραντσέσκο Μικέλι. Στη χορωδία της παράστασης ένας ακόμα συμπολίτης, ο μαέστρος αρχιχορωδός Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Από τις 13 ως τις 28/2 θα παιχθεί ο «Κουρέας της Σεβίλλης» ως συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Teatro Comunale της Μπολόνιας με τους Μίλτο Λογιάδη και Κωνσταντίνο Δημηνάκη στη μουσική διεύθυνση. Ως Φίγκαρο σε διπλή διανομή επιλέχθηκαν δύο γνωστοί Έλληνες βαρύτονοι, ο Διονύσης Σούρμπης και ο Χάρης Ανδριανός. Η «δική μας» Βασιλική Καραγιάννη θα μοιραστεί το ρόλο της Ροζίνας με την υψίφωνο Μίνα Πολυχρόνου. Ο Αντώνης Κορωναίος και ο Νίκος Στεφάνου ερμηνεύουν τον Κόμη Αλμαβίβα, οι Δημήτρης Κασιούμης και Άκης Λαλούσης το Μπάρτολο και οι Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς το Μπαζίλιο.Τα εντυπωσιακά σκηνικά υπογράφει ο Νίκολας Μπόουβυ ο οποίος έχει και την ευθύνη των φωτισμών, ενώ τα πολύχρωμα κοστούμια έχει σχεδιάσει ο Τζανλούκα Φαλάσκι.


ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Το έργο είναι πασίγνωστο και εξαιρετικά δημοφιλές στους λάτρεις της όπερας. Ο κουρέας Φίγκαρο βοηθά τον κόμη Αλμαβίβα να παντρευτεί την όμορφη Ροζίνα,που όμως  κατοικεί με τον ηλικιωμένο προστάτη της Δόκτορα Μπάρτολο. Μία σειρά από κωμικές καταστάσεις, καταλήγουν μελωδικά στο ευτυχές γεγονός. Ο ιταλός σκηνοθέτης Φραντσέσκο Μικέλι, επιχειρεί να εστιάσει στον ονειρικό κόσμο της Ροζίνας, που «θέλει να ερωτευτεί για να δει μέσα της όλο τον κόσμο που βρίσκεται εκεί έξω, σε μια βουβή αγωνία για την υπαρξιακή αναγνώριση και ολοκλήρωσή της». Η κοινωνία  που περιγράφει πάντως ο «Κουρέας της Σεβίλλης» είναι ηδονιστική, κυνική, γεμάτη εγωπαθείς ανθρώπους, όπως ακριβώς το κοινωνικό  περιβάλλον στο οποίο έζησε ο Ροσίνι στην καθημερινότητα της νιότης του στην Ιταλία. Ο Αλμαβίβα πληρώνει τους κανταδόρους, δωροδοκεί δύο φορές τον Ντον Μπαζίλιο και αμείβει γενναιόδωρα τον Φίγκαρο, ο οποίος ομολογεί πόσο καλύτερα λειτουργεί και μόνον στην ιδέα του χρυσού. Διακόσια χρόνια αργότερα, είναι πασιφανές πως λίγα πράγματα έχουν αλλάξει...


*13, 14, 17, 19, 20, 21, 24, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου (8 μ.μ.)
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, τηλ: 210 3662100




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View