Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΑΝΙΟΛΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕΤΖΟ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΦΕΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΑΝΙΟΛΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τσιγγάνικος λυρισμός Τετάρτη στο "Απόλλων"


Την κρυστάλλινη, λυρική φωνή της διαπρεπούς και περιζήτητης Ειρήνης Καραγιάννη, μιας μέτζο σοπράνο με διεθνείς δάφνες και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτή την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο η Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής. Το γνωστό σωματείο των συνεπών συμπολιτών μουσικόφιλων, υποδέχεται μάλιστα μαζί της το γνωστό μαέστρο Τάσο Συμεωνίδη, την πιανίστα Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου και τον κιθαρίστα Κώστα Ηλιάδη, καθώς θα μας παρασύρουν με  ισπανικό και λατινοαμερικάνικο ρεπερτόριο.


ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Είναι η πρώτη συναυλία της Λέσχης Φίλων Κλασικής Μουσικής για το 2016. Επειδή η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στον Ισπανό ποιητή Federico García Lorca, καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από τον θάνατό του, η Ειρήνη Καραγιάννη θα παρουσιάσει λαικά τραγούδια της Ισπανίας με τη σφραγίδα του αλλά και κομμάτια του φίλου του Manuel de Falla. Οι δυο καλλιτέχνες είχαν πάθος με τα παραδοσιακά, τσιγγάνικα άσματα, που εντόπισαν στα βάθη της Ανδαλουσίας και τα επεδειξαν το 1922 στη Γρανάδα στο 1ο Φεστιβάλ «Κάντε Χόντο» με πολύ μεγάλη επιτυχία.Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης το πασίγνωστο φλαμένκο έργο του Ι. Albeniz "Asturias" σε μεταγραφή για ορχήστρα, αλλά και διάσημες μελωδίες Gardel και Piazzolla, σε ενορχηστρώσεις  Κωνσταντίνου Ηλιάδη.


ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΟΒΕΝΤ ΓΚΑΡΝΤΕΝ
Η αθηναία σολίστ Ειρήνη Καταγιάννη σπούδασε μονωδία σε Ρώμη, Λονδίνο και Μιλάνο, με υποτροφίες «Μαρία Κάλλας», «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και απέσπασε πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Τζουζέππε ντι Στέφανο (Τράπανι Σικελίας), στη πρώτη της εμφάνιση ως Κάρμεν.Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνης, των Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε θέατρα του εξωτερικού, όπως Όπερα της Ρώμης, Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Ρέτζο – Τορίνο, Θέρμες του Καρακάλλα, Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα της Φραγκφούρτης, Λίνμπορυ Στούντιο του Κόβεν Γκάρντεν, Μάσσιμο – Παλέρμο, Κομουνάλε – Μπολόνια κ.α., σε ρόλους προκλασικούς έως σύγχρονους. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και έχει ερμηνεύσει πρώτες παγκόσμιες έργων διαφόρων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

*Τιμή εισιτηρίου: 14 ευρώ στο Δημοτικό Θέατρο. Μειωμένο εισιτήριο 8 ευρώ για τα μέλη της Λέσχης και τους φοιτητές.Εκ των χορηγών επικοινωνίας της συναυλίας είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View