Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Στην τελική ευθεία ο Δήμος Αγρινίου για χώρο στέγασης αστέγων

Αιτωλοακαρνανία: Στην τελική ευθεία ο Δή...

Η «άλλη όψη» του Αγρινίου σε αριθμούς

Στην διάρκεια της

εορταστικής περιόδου, όλος ο κόσμος ευαισθητοποιείται και εμπράκτως δείχνει την αλληλεγγύη του στα άτομα που έχουν ανάγκη. Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους όμως, την έμπρακτη αλληλεγγύη τους δείχνουν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγρινίου, οι εργαζόμενοι των οποίων κάνουν καθημερινά αγώνα δρόμου, αφού για να διατηρηθούν οι δομές  χρειάζεται η διοργάνωση διαφόρων δράσεων για την στήριξη τους, μέσω των οποίων βρίσκουν θαλπωρή εκατοντάδες συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αγρινίου μελετά πλάνο για την δημιουργία στέγης αστέγων, θέμα για το οποίο παρενέβη ουσιαστικά η «Σ».

Κατά την διάρκεια του περασμένου έτους από το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή, ωφελήθηκαν συνολικά  4.014 άτομα, εκ των οποίων οι 2.120 δεν διέθεταν κάρτα μέλους.

Επίσης, εξετάστηκαν από το Κοινωνικό Ιατρείο 761 άτομα, ενώ στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο εξετάστηκαν 226 ενήλικες και 401 μαθητές. Όπως επισήμανε ο κ. Καλαντζής από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ωφελήθηκαν συνολικά 2.101 οικογένειες, εκ των οποίων τα 168 άτομα ήταν ΡΟΜΑ.

Από την Κοινωνική Υπηρεσία κατεγράφησαν κατά την διάρκεια του έτους 47 περιπτώσεις προστασίας ανηλίκων που είχαν μηνιαία παρακολούθηση, 100 επιπτώσεις έκδοσης βιβλιαρίων ανασφάλιστων, 20 περιπτώσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα πρώτων κοινωνικών βοηθειών, 100 περατώσεις στις οποίες καταγγέλθηκαν ενήλικες , 413 περιπτώσεις που εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Ιατρείο, 60 που κατεγράφησαν στο σταθμό  εξέτασης θεμάτων κακοποίησης γυναικών, 300 περιπτώσεις στα προγράμματα ΠΑΠ,ΒΑ,Κ.Α της υπηρεσίας και 100 περιπτώσεις που κατεγράφησαν σε προγράμματα στήριξης, όπως κοινωνικό τιμολόγιο, παροχή νερού, εκμάθηση ξένων γλωσσών, 30 περιπτώσεις που χρειάστηκε η μηνιαία παρακολούθηση από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», 224 που χρειάστηκαν βοήθημα και 5.000 περιπτώσεις που χρειάστηκαν συμβουλευτική στήριξη, κοινωνική εργασία και έρευνα.

Επίσης, ο κ. Καλαντζής

επισήμανε στη «Σ», πως «παρά τις δυσκολίες πήγαμε καλά και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Δεν είναι τυχαίο πως είμαστε το τρίτο Πανελλαδικά Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αυτό σημαίνει πως το πρόβλημα είναι οξύτατο. Πρόθεσή μας είναι να στήσουμε νέες δομές εκτός των προγραμμάτων, όπως «σπίτι αστέγων» για την εξάλειψη αναγκών όπως οι άστεγοι που άρχισαν να εμφανίζονται στην πόλη μας".

πηγή:sinidisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις