Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΧΩ» ΘΕΑΤΕΣ: ΠΕΝΤΑΩΡΟΣ ΝΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΜΕ ... LOUNGE ΚΑΙ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΧΩ» ΘΕΑΤΕΣ: ΠΕΝΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Καραμαζόφ ως ακραία,αβάν γκαρντ ονειροφαντασία

 

 

Τολμηρά θα ανοίξει η κουίντα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για τη νέα χρονιά:Από 3 ως 6 Ιανουαρίου θα ανέβει η πολυσυζητημένη, ριζοσπαστική και ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση «Αδελφοί Καραμαζόφ» του ιστορικού θιάσου του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, με την σφραγίδα του αιρετικού και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Κονσταντίν Μπογκομόλοφ, ένα άκρως αντισυμβατικό θέαμα που ταξιδεύει για πρώτη φορά εκτός ρωσικών συνόρων.

Η παράσταση εκτυλίσσεται σε ένα μαύρο lounge- μαυσωλείο, με εταιρικά γραφεία, μαρμάρινες επενδύσεις, chesterfield καναπέδες και οθόνες plasma, όπου προβάλλονται, κινηματογραφημένες σε πραγματικό χρόνο, οι εκφράσεις των ηθοποιών. Μάλιστα, ο δολοφονημένος πατέρας Καραμάζοφ κείτεται μέσα σε υπερσύγχρονο, φωταγωγημένο μηχάνημα σολάριουμ. Αλλόκοτες φιγούρες παρελαύνουν και παράδοξες μουσικές ακούγονται: από ρώσικη ποπ μέχρι μπαλάντες του Freddie Mercury και του Nick Cave.

Το έργο μεταφέρεται στη σημερινή εποχή των πλούσιων ολιγαρχών, θίγοντας την τωρινή κοινωνική και ηθική παρακμή. Ακραίες προσωπικότητες και οριακές σχέσεις, ερωτικές ίντριγκες, απόψεις περί δικαίου και ηδονής, αστυνομικό μυστήριο και δικαστική πλοκή ξεδιπλώνονται γύρω από μια στυγερή πατροκτονία. Στους Αδερφούς Καραμάζοφ (1880), ο Ντοστογιέφσκι διερευνά άλλωστε τη σύνθετη και αντιφατική φύση του ανθρώπου μέσα από την ιστορία του κτηνώδους Φιοντόρ Παύλοβιτς Καραμάζοφ και των γιων του. Δεν είναι τυχαίο πως το  πασίγνωστο αυτό αριστούργημα ήταν το αγαπημένο του Αινστάιν, του Φρόυντ, του Κάφκα,του Τζόις, του Καμύ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ερμηνεύουν οι ρώσοι ηθοποιοί  Igor Mirkurbanov, Roza Khairullina, Philipp Yankovsky, Konstantin Bogomolov, Alexey Kravchenko, Viktor Verzbitskiy κ.α. Το περίφημο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας ιδρύθηκε το 1898 και συνδέθηκε αμέσως με τη μεγάλη επιτυχία του «Γλάρου» σε σκηνοθεσία Στανισλάφσκι. Εκεί έκαναν πρεμιέρα όλα τα μετέπειτα έργα του Τσέχοφ, εφαρμόστηκε η περίφημη μέθοδος υποκριτικής του Στανισλάφσκι, αναπτύχθηκε η ιδέα του ensemble ηθοποιών.Το θέατρο διανύει την 117η σαιζόν και έμβλημά του εξακολουθεί να είναι ένας γλάρος με ανοιχτές φτερούγες.

Ο Κονσταντίν Μπογκομόλοφ, ως πρωτοποριακός σκηνοθέτης, συγγραφέας, ενίοτε ως ηθοποιός, ήταν υποψήφιος για το Εθνικό Βραβείο «Χρυσή Μάσκα» πολλές φορές και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ευρωπαϊκά θέατρα και διεθνή φεστιβάλ θεάτρου, όπως το Εθνικό Θέατρο της Πολωνίας στη Βαρσοβία, το Festwochen στη Βιέννη και το Theatterformen στο Ανόβερο.Εχει ανεβάσει Oscar Wilde σαν trash κωμωδία, παρουσίασε το Βασιλιά Ληρ ως καρκινοπαθή γυναίκα και γενικότερα διατηρεί ένα «βλάσφημο» καλλιτεχνικό στίγμα.


*Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800. Κεντρική Σκηνή, από 3 έως 6 Ιανουαρίου 2016 | 19:00,5 ώρες (με δύο διαλείμματα)

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View