Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ»:ΣΕ «ΜΠΟΥΚΕΤΟ» ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕ Ο ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ»:ΣΕ «Μ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πενιές και πάθος στην Κατοχή




Την ερχόμενη Πέμπτη 3/12 ντεμπουτάρει στα Ster Cinemas της Ακτής Δυμαίων μια ελληνική υπερπαραγωγή εποχής με την σφραγίδα του Μανούσου Μανουσάκη: 60 ηθοποιοί και 2500 κομπάρσοι εμφανίζονται στο γεμάτο έρωτα, ιστορία και μουσική «Ουζερί Τσιτσάνης», ενώ εκπληκτικοί παλιοί χώροι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας «ζωντανεύουν». Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, πρωταγωνιστεί ο Ανδρέας Κωνσταντίνου που μας σύστησε στον «Παράδεισό» του ο συμπολίτης κινηματογραφιστής Παναγιώτης Φαφούτης,ενώ συμμετέχει και ο πατρινός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Με επίκεντρο έναν απαγορευμένο έρωτα ενός χριστιανού και μιας εβραίας και φόντο την υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, ο Μανούσος Μανουσάκης ξετυλίγει έναν μεγάλο έρωτα με υπόκρουση Βασίλη Τσιτσάνη. Τον εμβληματικό συνθέτη υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου («Παράδεισος», «Μικρά Αγγλία»), έχοντας στο πλευρό του τους Χάρη Φραγκούλη (Γιώργος), Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα) και την πρωτοεμφανιζόμενη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη (Εστρέα).
Σε σημαντικούς δεύτερους ρόλους θα δούμε τους Γιάννη Στάνκογλου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μαρία Καβουκίδου, Γιάννη Αϊβάζη, αλλά και τους βετεράνους Λάκη Κομνηνό, Αλμπέρτο Εσκενάζι.

TAINIA ME... AΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η ανάπλαση μιας ολόκληρης εποχής και η δημιουργία «μυθιστορηματικής» ατμόσφαιρας ήταν το πρώτο μέλημα του γνωστού σκηνοθέτη. Η υπόθεση ξεκινάει από τον Ιούλιο του 1942 και τελειώνει το Μάρτιο του 1943. Τα γυρίσματα διήρκεσαν 12 εβδομάδες και έγιναν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε πολλά εμβληματικά κτήρια. Στη Θεσσαλονίκη γυρίσματα έγιναν στον Λευκό Πύργο, στη Βίλα Αλατίνη, που στην Κατοχή χρησιμοποιούνταν ως αρχηγείο των κατοχικών δυνάμεων, και στη Στοά του Αγίου Μηνά η οποία μετατράπηκε σε αγορά της εποχής. Οι σκηνές της Συναγωγής γυρίστηκαν στη Συναγωγή των Μοναστηριωτών.Όταν οι Εβραίοι οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χρησιμοποιήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό ως αποθήκη, και για τον λόγο αυτό δεν καταστράφηκε από τους Γερμανούς. Γυρίσματα έγιναν επίσης στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Στην Αθήνα πολλές σκηνές γυρίστηκαν σε ιστορικά κτήρια της Πλάκας, όπως η Οικία Λασσάνη, η Οικία Αγγελικής Χατζημιχάλη και η εγκαταλελειμμένη Βίλα Ζακ Σαπόρτα, που αναπαλαιώθηκε. Το Ουζερί Τσιτσάνης αναβίωσε στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά το επί της Οδού Πειραιώς, το παλιό εργοστάσιο της Sanitas. Εδώ δημιουργήθηκε από την αρχή ο χώρος του πάλκου, ο χώρος της κουζίνας αλλά και το υπόγειο στο οποίο γεννήθηκε και βρήκε καταφύγιο ο έρωτας του Γιώργου και της Εστρέας.
Ολα αυτά μαζί, δεν σας κάνουν να θέλετε να δείτε το «Ουζερί Τσιτσάνης» πρώτο από αποιαδήποτε άλλη ξένη ταινία;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View