Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Επιδεινώνεται σήμερα ο καιρός από τα Δυτικά - Καταιγίδες και 8 μποφόρ στο Ιόνιο- Σε επιφυλακή ο Δήμος Πατρέων

Επιδεινώνεται σήμερα ο καιρός από τα Δυτ...

Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη 25/11 και από τα δυτικά, με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Την Πέμπτη 26/11 ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα επιδεινωθεί εκ νέου με ισχυρά φαινόμενα, ενώ την Παρασκευή 27/11 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr:

Την Τετάρτη 25/11 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται ήδη πριν τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας με τοπικά έντονα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Μέχρι το μεσημέρι οι καταιγίδες θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν σημαντικά σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Μέχρι το βράδυ ο καιρός στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενισχυόμενοι σταδιακά στα επίπεδα των 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται τόσο η πόλη της Αθήνας, όσο και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα εντονότερα φαινόμενα να τοποθετούνται χρονικά κυρίως μετά το μεσημέρι.

Την Πέμπτη 26/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και της Δυτική Ελλάδας. Σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν σημαντικά και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους μέχρι θα ενισχυθούν εκ νέου κατά τόπους στα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Παρασκευή 27/11 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ μεγάλη ύψη κύματος αναμένονται στο Ιόνιο.

 

Η κακοκαιρία θα πλήξει σύμφωνα με την ΕΜΥ πρώτα τα Δυτικά και ύστερα όλη την υπόλοιπη χώρα.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ των φαινομένων στα δυτικά.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση τη νύχτα.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από τη νύχτα

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

 

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

 

Λευκάδα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

 

Μέρος 2

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 26-11-2015

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και

Τα Δωδεκάνησα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλασσιές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις οι οποίες στη δυτική Ελλάδα θα είναι περισσότερες και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: σε πτώση.


Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Πατρέων

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από Τετάρτη 25/11 έως Παρασκευή 27/11 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 8175/24.11.2015 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Μηχανολογικού Εξοπλισμού , Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου  , Δ/νση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ  , Δ/νση Έργων Υποδομής  , ΔΕΥΑΠ  , Δ/νση Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού

Σχεδιασμού & Δόμησης  , Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

•    Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.

•    Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Μη διασχίζετε χειμάρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο σας.

•    Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

•    Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.".

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός