Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικο μαχητικό στα σύνορα με τη Συρία - Νεκρός ο ένας πιλότος, αιχμάλωτος ο δεύτερος- Διπλωματικός πυρετός για να μην υπάρξει εμπλοκή Ρωσίας - Τουρκίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικο μαχητικό στα ...

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου είναι νεκρός, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.

11.17 πμ Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου Su24 που πετούσε κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία καταρρίφθηκε νωρίτερα από ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών τύπου F16.

Το περιστατικό μάλιστα καταγράφηκε από κάμερα τηλεοπτικού δικτύου και από εκείνη τη στιγμή η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

Tο πρακτορείο το γραφείο του Πρωθυπουργού Νταβούτογλου ανέφερε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον επικεφαλής του στρατιωτικού προσωπικού και τον Υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα.Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο ο υπουργός Εξωτερικών θα αναλάβει να ενημερώσει ΟΗΕ και ΝΑΤΟ ενώ θα ενημερωθεί και η Διεθνής Συμμαχία για το συμβάν και το τι συνέβη .Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει μετά τις παραβιάσεις από ρωσικά αεροσκάφη ότι σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι τέτοιο θα ακολουθήσει τους κανόνες εμπλοκής.

Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Διπλωματική εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το newsit.gr το τουρκικό υπουργείο άμυνας ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι πιλότοι απηύθυναν δέκα προειδοποιήσεις προς τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού να αποχωρήσουν. Σίγουρα πρόκειται για ένα περιστατικό που θα προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή στην περιοχή.

“Κατάρριψη από το έδαφος, όχι από μαχητικά” λένε οι Ρώσοι

 

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 το οποίο συνετρίβη στη Συρία πιθανότατα κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Σήμερα, στο συριακό έδαφος, εξαιτίας πυρών που προέρχονταν από το έδαφος, ένα αεροσκάφος Su-24 που ανήκει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, συνετρίβη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. "Βρισκόταν αποκλειστικά σε συριακό εναέριο χώρο. Η τύχη των πιλότων μένει να εξακριβωθεί".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις