Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Eυρωλίγκα: Οδυνηρή ήττα για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Eυρωλίγκα: Οδυνηρή ήττα για τον Παναθηνα...

Από την Λοκομοτίβ Κούμπαν με 71-77

Ήττα που τον βάζει σε περιπέτειες ακόμη και για την πρόκρισή του στο Top 16 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ από την Λοκομοτίβ Κούμπαν με 71-77, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (πρεμιέρα) του 3ου ομίλου της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν το πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο που έκαναν, αλλά και την αποτυχία τους να σταματήσουν τον Ντιλέινι στο δεύτερο μέρος, όπου ο Αμερικανός ήταν μία ομάδα μόνος του και με 23 πόντους (20 στο  τρίτο 10λεπτο) «σκότωσε» τους γηπεδούχους από την περιφέρεια.

Οι 14 πόντοι του Φελντέιν δεν ήταν αρκετοί για το «τριφύλλι», που είχε σε κακή βραδιά τους περισσότερους παίκτες του.

Πλέον, τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα για την ελληνική ομάδα στη συνέχεια της Euroleague. Οι «πράσινοι» μετρούν 4 ήττες σε 6 παιχνίδια (αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους στη διοργάνωση) και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας εάν δεν αλλάξουν ριζικά την εικόνα τους, αρχής γενομένης από το προσεχές εκτός έδρας ματς με την Καρσίγιακα.

Η Λοκομοτίβ από την πλευρά της έφτασε τις 5 νίκες (έχει μόλις μία ήττα από τη Μπαρτσελόνα) και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο 10λεπτο, στο οποίο βρέθηκε να χάνει 10-21, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στο δεύτερο, ιδιαίτερα στην άμυνα και κατάφερε να μειώσει στο -4 (29-33), ενώ προηγουμένως βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 12 πόντους διαφορά μετά από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ντρέιπερ (15-27).

Οι «πράσινοι» δεν ήταν καθόλου καλοί αμυντικά στην πρώτη περίοδο και βρέθηκαν από νωρίς να «κυνηγούν» τη Λοκομοτίβ, η οποία με τους Φεζένκο και Σίνγκλετον κατάφερε να χτίσει διαφορά που έφτασε και τους 10 πόντους (4-14, 6-16), ενώ λίγο αργότερα και +11 (10-21), που ήταν και το σκορ του πρώτου 10λεπτου.

Τα πράγματα άλλαξαν στη συνέχεια, με τους «πράσινους» να πιέζουν πολύ τους Ρώσους και να τους αναγκάζουν να κάνουν πολλά λάθη (10 συνολικά στο ημίχρονο). Η «αχίλλειος πτέρνα» του Παναθηναϊκού στο πρώτο 20λεπτο ήταν η αστοχία των παικτών του έξω από τα 6.75 με μόλις 2/11 σουτ (η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε 7/14), παρ΄ όλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 15-21 και παρά το γεγονός ότι η Λοκομοτίβ ξέφυγε με 27-15, έκλεισαν το ημίχρονο στο -4 (29-33).

Ο Γιάνκοβιτς με 7 πόντους (5 συνεχόμενους στην 2η περίοδο) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στα πρώτα 20 λεπτά, ενώ οι Ρώσοι είχαν τον Μπρόεκχοφ σε πολύ καλή βραδιά (11π.), ενώ ο Ντρέιπερ με 3/3 τρίποντα σταμάτησε στους 9.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια στο παρκέ κι έδειξε ότι ήταν έτοιμος για να πάρει τη νίκη που τόσο χρειαζόταν. Κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με 4 πόντους, αλλά ο Ντιλέινι ήταν ασταμάτητος. Ο Αμερικανός έκανε πράγματα και θαύματα στο παρκέ, πέτυχε 23 συνολικά πόντους στο δεύτερο μέρος και οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 83-70 την Τσεντεβίτα

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports