Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόνιμος αστυνομικός φρουρός έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας για προληπτικούς λόγους

Μόνιμος αστυνομικός φρουρός έξω από το Γ...

Στην Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γεωργία Πετροπούλου Conan

Για προληπτικούς λόγους φυλάσσεται από την ελληνική αστυνομία ο χώρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών στην οδό Φιλοποίμενος 54.

Η συνεχής, 24ωρη παρακολούθηση και φύλαξη του Ινστιτούτου από μόνιμο αστυνομικό φρουρό έχει ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, λόγω του κλίματος έντονης ανασφάλειας που επικρατεί μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα του Isis στο Παρίσι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής που προκάλεσε οργή και παγκόσμια κατακραυγή και ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Γαλλικό λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτάκτως η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας έλαβε απόρρητο Ευρωπαικό έγγραφο – σήμα, σύμφωνα με το οποίο διάφορα σημεία και χώροι στην Ελλάδα χρειάζεται να προστατευθούν και να τεθούν υπό 24ωρη παρακολούθηση και εποπτεία για προληπτικούς λόγους, υπό τον φόβο επίθεσης.

Τα σημεία αυτά εκτός από την Αθήνα όπως είναι το κεντρικό Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, αφορούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τη Λάρισα, την Πάτρα και άλλες πόλεις.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών το οποίο μάλιστα είχε επισκεφθεί πριν λίγο καιρό ο νέος διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και Σύμβουλος πολιτιστικής συνεργασίας και δράσης Mikael Hautchamp (είχε συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη), δεν επικρατεί κάποια ανησυχία, τα μαθήματα των παιδιών και οι άλλες επιμορφωτικές δράσεις συνεχίζονται κανονικά.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, από το περασμένο Σάββατο 14/11/2015 το πρωί αλλεπάλληλα είναι τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης και οι επιτόπου επισκέψεις από Πατρινούς γαλλόφιλους που ήθελαν να εκφράσουν την στήριξη τους στο Γαλλικό λαό και ταυτόχρονα την έντονη αποδοκιμασία τους για ότι συνέβη στην Πόλη του φωτός τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής στο Bataclan και τα άλλα σημεία όπου σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 352.

Τέλος να αναφέρουμε πως η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών Γεωργία Πετροπούλου Conan θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρευρεθεί την Πέμπτη 19/11/2015 σε εκδήλωση στην Γαλλική Πρεσβεία όπου και είναι προσκεκλημένη. Στην Γαλλική Πρεσβεία θα είναι παρόντες και Γενικοί Διευθυντές Γαλλικών Ινστιτούτων και από άλλα μέρη του κόσμου καθώς και ο κ. Mikael Hautchamp, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Νέος πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα ανέλαβε πριν λίγο καιρό ο κ. Christophe Chantepy ο οποίος και υποδέχτηκε τους καλεσμένους του σε δεξίωση γνωριμίας που είχε λάβει χώρα στην πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Η φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Η φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις