Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα άκρα η κόντρα των υποψηφίων Προέδρων της ΝΔ- Δεν τα βρήκαν ούτε για την Συνδιάσκεψη

Στα άκρα η κόντρα των υποψηφίων Προέδρων...

Δεν αλλάζουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα

Οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δε συμφώνησαν στην ημερομηνία διεξαγωγής της εθνικής συνδιάσκεψης. Δεν αλλάζουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και οδεύουν στις κάλπες χωρίς να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ τους.

Σήμερα, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, Θ. Αμπατζόγλου, με δήλωσή του υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο εθνικών συνδιασκέψεων, πρόταση που, σημείωσε, ότι με καθυστέρηση αποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής την 18η Νοεμβρίου.

Ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι για την 18η Νοεμβρίου συμφώνησε ο κ. Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος.

«Αντιπροτείναμε την 17η Νοεμβρίου με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο. Συνεπώς δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς το χρόνο για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της ΝΔ.

«Δεν διαπίστωσε συμφωνία όλων των υποψηφίων» ο Παπαμιμίκος

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε στείλει επιστολή στο κόμμα με την οποία ζητούσε τη διοργάνωση τουλάχιστον μίας συνδιάσκεψης, και στη οποία είχε φανεί ότι συμφωνεί και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ωστόσο το θέμα συζητήθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ακολούθως ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία.

Όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, «δεν διαπίστωσε συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων, ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα, εφόσον το επιθυμεί, να συγκαλέσει συνδιάσκεψη είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις