Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η Α.Σ. «UnIREN» των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου κατάρτισε 80 ανέργους

Η Α.Σ. «UnIREN» των Δήμων Δυτικής Αχαΐας...

Στο πλαίσιο προγράμματος με "Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων"

Στην ολοκλήρωση της βαδίζει η πράξη «Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, περιφερειακής ενότητας Αχαΐας» που υλοποιήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια από μια μεγάλη σύμπραξη με συντονιστή το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας- ΚΤΑΔΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.ΟΤΑ.  Το έργο στόχευε στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με βασική επιδίωξη την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης άνεργων ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Δήμου Ερυμάνθου.

Η πράξη υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο Προώθησης απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας για Άνεργους, Μετανάστες και Ρομά- Unemployed, Immigrants and Roma Employment Network» και διακριτικό τίτλο «UnIREN» και είχε ως εταίρους: (Συντονιστής – Εταίρος) Κ.Τ.Α.Δ.Α. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., Δήμος Δυτικής Αχαΐας, Δήμος Ερυμάνθου, DATA RC – Εταιρεία Μελετών και Συμβούλων, EUROTEAM ΚΕΚ ΑΕ, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ερυμάνθου.

Κατά τη διάρκεια του έργου που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, καταρτίστηκαν 80 άνεργοι που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως; Ρομά, Μετανάστες, άτομα άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, οικονομικοί μετανάστες, άτομα με αναπηρία σε θέματα:
•  Μέθοδοι παραγωγής τυποποίησης και προώθησης βιολογικών προϊόντων ζωικής και Φυτικής Προέλευσης (2 τμήματα των 20 ωφελουμένων κάθε τμήμα).
•  Εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε σχέση με τις τοπικές ανάγκες και δυνατότητες (1 τμήμα 20 ατόμων).
•  Ανάπτυξη Δεξιοτήτων πωλήσεων στο Λιανικό Εμπόριο. (1 τμήμα 20 ατόμων).

Επιπροσθέτως οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να έχουν συμβουλευτική υποστήριξη στην αναζήτηση εργασίας ή στην περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτισή-επιμόρφωσή τους.
Στο πλαίσιο της «UnIREN» πραγματοποιήθηκαν ημερίδες και συναντήσεις δικτύωσης με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις, διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων της περιοχής αφενός για τους στόχους του σχεδίου της πράξης και αφετέρου για τα κίνητρα απασχόλησης ειδικά καταρτισμένων στελεχών.
Παράλληλα δημιουργήθηκε Γραφείο ενημέρωσης (info-desk) στα γραφεία του συντονιστή εταίρου της ΚΤΑΔΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.,  όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για θέσεις απασχόλησης, επιδοτούμενα προγράμματα, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, νομικά, εργασιακά και φορολογικά θέματα.

Ακολουθούν οι 2 ημερίδες διάχυσης των τελικών αποτελεσμάτων της πράξης στους Δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου.
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «UnIREN» των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου σας προσκαλεί στις ημερίδες παρουσίασης των τελικών αποτελεσμάτων  που οργανώνει για το πρόγραμμα: «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες- (ΤΟΠΕΚΟ)», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 πμ στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Χαλανδρίτσα του Δήμου Ερυμάνθου.

Αναλυτικότερα θα επεξηγηθούν και θα αναλυθούν τα οφέλη που αποκόμισαν τόσο οι ωφελούμενοι όσο και η τοπική κοινωνία από το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ που υλοποιήθηκε από την Α.Σ. «UnIREN». Επιπροσθέτως θα συζητηθεί ο ρόλος της Κοινωνικής οικονομίας στην ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, καθώς και τις δυνατότητες που δίνει το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για ίδρυση επιχειρήσεων ή επέκταση υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Στόχος του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ ήταν η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με βασική επιδίωξη την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Το έργο εντάσσεται στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη συμμετέχουν:
1. Κ.Τ.Α.Δ.Α. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. (Συντονιστής – Εταίρος)
2. ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
3. ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
4. DATA RC – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
5. EUROTEAM ΚΕΚ ΑΕ
6. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
7. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους συντονιστές της «UnIREN», ΚΤΑΔΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Δημαρχείο Σαγαϊικων, Σαγαϊικα Αχαΐας  Τ.Κ. 25005, τηλ: 26933-60318-9, webmail: www.ktada.grwww.topeko.gr, e-mail: [email protected].

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά