Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11 Ο ΗΛΙΑΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ CUBE ΤΗΣ ΜΙΑΟΥΛΗ

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11 Ο ΗΛΙΑΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΣΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Λυκόφως» χρωμάτων τυλίγει την Πάτρα

Ο γνωστός συμπολίτης ζωγράφος και καθηγητής εικαστικών Ηλίας Αηδονίδης παρουσιάζει από αυτή την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στην γκαλερί Cube της Μιαούλη την καινούρια του δουλειά «Λυκόφως» μεταφέροντάς μας σε μια Πάτρα γεμάτη υπερβατικά, χρωματιστά δειληνά. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει ως τις 5 Δεκεμβρίου καλώντας μας να κοιτάξουμε γνώριμες εικόνες που μας περιβάλλουν «διαφορετικά», με «ανάποδη» ματιά από ψηλά...

 

O Πατραικός, η «κατεβασιά» προς το Μώλο, οι πάνω όψεις κτιρίων τυλίγονται σε «πέπλα» πορτοκαλί, μοβ, μπλε. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, που έχει διδάξει στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου και έχει κάνει παλιότερα εκθέσεις σε «Δροσερικό», «Πολύεδρο», «Παλίσσανδρο», επιστρέφει στην Cube για τρίτη φορά εξηγώντας πως τα έργα του προέκυψαν μετά από σχέδια εκ του φυσικού για να εξερευνήσει τη σχέση του θέματος με το περιβάλλον του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η χρήση των χρωμάτων και η ιδιαίτερη απόδοση του φωτός στο φόντο κυριαρχούν τελικά με συνδετικό κρίκο κεραίες και ηλεκτρικά καλώδια.

Τα φεγγάρια που εντάσσονται σε όλα τα έργα δεν εντείνουν μόνο τη συνοχή του συνολικού εκθεσιακού υλικού, ούτε τυγχάνουν απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά καθίστανται κομβικοί λειτουργικοί παράγοντες, απαραίτητοι για τη συνθετική αρτιότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.

Η δουλειά αυτή χαρακτηρίζεται ως εξέλιξη της προηγούμενης ενότητας “ορίζοντες”, όπου το ακρυλικό χρώμα και ο καμβάς παίρνουν τη θέση της ακουαρέλλας και το βλέμμα στρέφεται ψηλά στο φεγγαρόφωτο ουρανό υπενθυμίζοντας τη φύση της ύπαρξής μας ως “άνω θρώσκοντες”.

Την έκθεση του πατρινού δημιουργού στηρίζουν τοπικά MME μεταξύ των οποίων και το thebest.gr

 

*Ωρες Λειτουργίας:Τρίτη- Πέμπτη -Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

Τετάρτη- Σάββατο 10.00 – 14.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View