Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανεβάζουν ρολά σήμερα τα φαρμακεία - Προσωρινή αναστολή των απεργιών

Πάτρα: Ανεβάζουν ρολά σήμερα τα φαρμακεί...

Αύριο οι αποφάσεις

Ανοίγουν ξανά σήμερα τα φαρμακεία και στην Πάτρα και την Αχαΐα, μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης. Ωστόσο ο Πανελλήνιος Σύλλογος συνεδριάζει εκ νέου το Σάββατο ενώ σε ανακοίνωσή του, πάντως, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, κάνει λόγο για «προσωρινή αναδίπλωση», αφήνοντας ανοικτό να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, έχει προκαλέσει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος λειτουργίας.

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση του 90% των στόχων του Οκτωβρίου», σημειώνοντας ωστόσο ότι εκκρεμούν μόνο πολύπλοκα ζητήματα, όπως το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.

«Η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) οφείλεται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους Θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί της Αχαίας αναφέρουν:

«Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, ομόφωνα αποφάσισε να συνταχθεί με την επίσης ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. για προσωρινή άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων για Πέμπτη και Παρασκευή 29-30 Οκτωβρίου προκειμένου στην νέα Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου του Σαββάτου 31-10-2015 να επανακαθοριστούν οι στρατηγικοί στόχοι του Κλάδου.

Οι Φαρμακοποιοί της Αχαΐας, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα αλλαγής της κυβερνητικής γραμμής σε σχέση με την αναμενόμενη Υπ. Απόφαση και πιθανή χρονολογική και θεσμική μετάθεση της απόφασης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων με νόμο του Κράτους, συνυπολογίζοντας και την πιθανά άσκοπη ταλαιπωρία του Κοινού, προχωρούν σε προσωρινή αναδίπλωση.

Ο αγώνας των Φαρμακοποιών θα συνεχιστεί το ίδιο έντονος, με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και όχι μόνο.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις