Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα - Δρέπανο: Ωραίο το kite surfing αλλά το ...ξύλο πονάει! ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα - Δρέπανο: Ωραίο το kite surfing α...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε βίντεο από τις τούμπες των πατρινών που κάνουν kite surfing στο Δρέπανο

Ωραίο το kite surfing αλλά τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο και.. - όπως λένε χαρακτηριστικά οι kitesurfers - "ξύλο"! Κάπως έτσι εξελίσσεσαι και σε αυτό το extreme sport το οποίο εξάλλου δεν θα ήταν extreme αν δεν είχε και την αίσθηση του κινδύνου.

Ο οποίος πάντως είναι σε ανεκτά όρια και σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι λάτρεις του σπορ, μπορεί και να εκμηδενιστεί (

Εκτός από το FRESTYLE Αντρών / Γυναικών, το OLD School discipline και το Course racing, φέτος προστέθηκε μια νέα αγωνιστική κατηγορία – το Highest Jump Contest μέσω της τεχνολογίας WOO!

Συνολικά διαγωνίστηκαν τέσσερις κατηγορίες αγώνων για όλα τα γούστα και όλα τα επίπεδα!

ΟΙ ΦΩΤΟ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Ορέστης Ζούμπος, Αλέξης Καννάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη κι αν πρόκειται για το νερό της θάλασσας, η πρόσκρουση σε αυτό από ύψος ακόμη και 5 μέτρων μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, μώλωπες και σε ακραίες περιπτώσεις κάταγμα πλευρών. Για να το αποφύγουν αυτό οι kitesurfers χρησιμοποιούν ειδικά vests - γιλέκα τα οποία προστατεύουν τα στήθος και τα πλευρά σε περίπτωση πτώσης.

Όσο καλός κι αν είναι ο αθλητής, οι τούμπες είναι στην ημερήσια διάταξη του kite surfing καθώς αυτό έχει να κάνει και με παραμέτρους όπως η ένταση και η πυκνότητα του ανέμου. Οι γνωστές "σπηλιάδες", τα κενά αέρος δηλαδή που μπορούν να αφήσουν μετέωρο τον αθλητή με αποτέλεσμα την άτακτη προσθαλάσσωση.

Τα κόλπα πολλά και οι απαιτήσεις κάθε φορά αυξημένες. Απαιτούνται επιδέξιοι χειρισμοί και αυτό που δηλώνουν κάθε φορά οι kitesurfers είναι πως διαρκώς μαθαίνουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight