Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσακαλώτος : «Θα είμαι υποψήφιος και θα δώσω τη μάχη μαζί με τον Αλέξη»

Τσακαλώτος : «Θα είμαι υποψήφιος και θα ...

Oι "53+" εμφανίζονται διχασμένοι

Έλυσε το γρίφο για το αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, είπε: «Θέλω να σας πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη να πάμε μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Παραμένουν σύντροφοι μας (όσοι έφυγαν όπως ο Αντρέας Καρίτζης) και αυτό πρέπει να το λέμε. Η δική μας κουλτούρα είναι πως φερόμαστε καλά σε ανθρώπους που δεν είναι στο κόμμα. Η κουλτούρα μας θα δοκιμαστεί από το πως μιλάμε. Με την προσπάθειά μας η Δημοκρατία να μην είναι άδειο χαρτί».

Ωστόσο, από ο κ. Τσακαλώτος, δεν παρέλειψε να πετάξει και τα «καρφιά» του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα, πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Ηταν πλήγμα που δεν έγινε συνέδριο. Πρέπει να υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις γι σημαίνει συλλογική ηγεσία», είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Ο λαϊκισμός είναι επίσης κριτική για όλους μας.

Αν δεν είμαστε Αριστεροί που εμμένουμε σε λύσεις, δεν θα προχωρήσουμε πολύ. Μπορούμε να απομονώσουμε ένα κομμάτι του μνημονίου. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε σε κάθε έναν υπουργό. Συλλογικά να δώσουμε τις μάχες (πχ για τα κόκκινα δάνεια)».

Ο κ. Τσακαλώτος, στέλεχος της ομάδας των "53+", εμφανιζόταν προβληματισμένος για τo αν θα έπρεπε να είναι  υποψήφιος στις εκλογές.

Στο ενδεχόμενο που ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο πιστώνεται μεγάλο της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου με τους εταίρους, δεν κατέβαινε στις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχόταν σημαντικό πολιτικό πλήγμα.

Σημειώνεται πάντως ότι το έτερο στέλεχος των "53+" Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επίσης μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής σχετικά αν θα κατέλθει στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η μη συμμετοχή του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου στο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τη διάσπαση από την Αριστερή Πλατφόρμα είχε προκαλέσει αίσθηση, ενώ ο ίδιος μένει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας να στηρίξει, αλλά και να επικρίνει, την κυβέρνηση.

Oι "53+" εμφανίζονται διχασμένοι, με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη να είναι καθοριστική για την περαιτέρω στάση της ομάδας.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις