Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

7 Τips για υγιή μαλλιά

7 Τips για υγιή μαλλιά

Από τους ειδικούς... επι-κεφαλής!

Τα μαλλιά μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας. Θα πρέπει να τα φροντίζουμε όπως ακριβώς τον εαυτό μας. Σας παραθέτουμε μερικές πολύτιμες & σύντομες συμβουλές που συμβάλλουν στην καλή κατάσταση των μαλλιών:

1. Καλό είναι να αποφεύγετε το καθημερινό λούσιμο και να προτιμάτε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε 2 μέρες (αναλόγως των αναγκών της τρίχας & των συνθηκών της ζωής σας). Αραιώστε το σαμπουάν με νερό σε αναλογία 1:3 και με χλιαρό νερό κάνετε ήπιο μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων. Στο τελικό ξέβγαλμα προτιμήστε όσο πιο κρύο νερό αντέχετε.

Σκουπίζετε απαλά με μια πετσέτα τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, χωρίς να τα τρίβετε.

2. Αποφεύγετε τη χρήση σεσουάρ. Εάν τελικά το χρησιμοποιείτε φροντίστε να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστά από τα μαλλιά και σε ενδιάμεση θερμοκρασία. Καλό είναι να μην στεγνώνετε τελείως τα μαλλιά ώστε να μην εξασθενεί η τρίχα.

3. Βρείτε τον τύπο των μαλλιών σας & χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιλαμβάνουν μαγιά μπύρας, μέλι, τσουκνίδα, φασκόμηλο, λιναρόσπορο αναλόγως των χαρακτηριστικών των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τρίχας.

4. Καθιερώστε τη μάσκα μαλλιών που ταιριάζει στη φυσιολογία των μαλλιών σας.

5. Χρησιμοποιείτε δαφνέλαιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε που σταματά την τριχόπτωση, ψαλίδα και δίνει λάμψη ή δενδρολίβανο που βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν εφόσον κάνοντας μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και δυναμώνουν οι ρίζες των μαλλιών.  Εφαρμόζεται σε συνδυασμό με το σαμπουάν. Επίσης, το καστορέλαιο που απλώνεται στις ρίζες, διακρίνεται για την αντιμυκητιακή του δράση που συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας της τρίχας.

6. Καταναλώνετε ελαιόλαδο, αμύγδαλα, καρύδια, βρώμη, αυγά, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά όπως καρότο, σπανάκι, μπρόκολο καθώς και μαύρη σοκολάτα.

7. Συμβουλευτικά μπορείτε να επισκεφθείτε τους ειδικούςτης Bergmann Kord για οποιοδήποτε ερώτημα αφορά τα μαλλιά σας ή ακόμα και εάν παρατηρήσετε διαφορά στην εικόνα τους ή σχετικά έντονη τριχόπτωση κατά το λούσιμο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το υποκατάστημα της Πάτρας (Αγ. Ανδρέου 111, τηλ. 2610 424545) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κλινικής στη διεύθυνση: www.kord.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά