Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΣΕΓΑΣ: Προέχει η ασφάλεια των δρομέων στον Μαραθώνιο

ΣΕΓΑΣ: Προέχει η ασφάλεια των δρομέων στ...

H οργάνωση θα επικεντρωθεί στην μαζική συμμετοχή του αγωνίσματος

Με φόντο τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζει η χώρα, ο ΣΕΓΑΣ, διοργανωτής του μεγαλύτερου αθλητικού, ιστορικού και τουριστικού γεγονότος στη χώρα μας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, αποφάσισε να μη καλέσει φέτος, και μόνο για φέτος, αθλητές εγνωσμένης αθλητικής αξίας στο αγώνισμα του Μαραθωνίου (ελιτ).

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, η οργάνωση να επικεντρωθεί στην μαζική συμμετοχή του αγωνίσματος αλλά και στους αγώνες 5 και 10χλμ για τους οποίους η ανταπόκριση των δρομέων είναι φέτος πρωτοφανής (σ.σ. αποφασίστηκε και δεύτερος αγώνας 5χλμ) Εξάλλου, μόνιμος στόχος της Ομοσπονδίας,  είναι μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από την μη κλήση ελιτ  να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών ασφάλειας και άλλων παροχών στους δρομείς.

Φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών (ΑΜΑ)  που θα διεξαχθεί ως γνωστό την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 16.000 αριθμός ρεκόρ για την ιστορική διαδρομή από την πόλη του Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, Για όσους δεν έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν, θα πρέπει να βιαστούν γιατί υπάρχει ένας μικρός αριθμός διαθέσιμων θέσεων και θα πρέπει να το δηλώσουν με On-line εγγραφή στην ιστοσελίδα:

www.athensauthenticmarathon.gr Εκτός από την παραπάνω αλλαγή, κατά τα άλλα όλες οι δραστηριότητες που πλαισιώνουν τον ΑΜΑ θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το 9ο Συμπόσιο της AIMS, που φέτος έχει θέμα «η απειλή του ντόπινγκ στις μεγάλες αποστάσεις όπου θα πάρουν μέρος και θα μιλήσουν  εξέχοντες προσωπικότητες του χώρου από την AIMS, την IAAF και τον WADA.

Ακόμη η 3η διοργάνωση του GALA βραβεύσεων των καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου θα είναι στην Αθήνα για την ανάδειξή και την βράβευσή τους. Φέτος που διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα του στίβου στο Πεκίνο, αναμένεται μεταξύ των υποψηφίων να είναι αυτοί που θα στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Επίσης οι κάτοχοι των καλύτερων επιδόσεων ή αυτοί που θα καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο ανδρών και γυναικών θα είναι μεταξύ των υποψηφίων και ενδέχεται να βρίσκονται στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Το κορίτσι που έτρεχε κάθε πρωί στην πλαζ, είναι η μεγάλη νικήτρια του Μαραθωνίου!- Η Σοφία Ρήγα, από την Κέρτεζη, μιλάει στο thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports