Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συμβασιούχους εργαζόμενους και τον σύλλογο Διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών για τις 4 απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συμβασιο...

Πρόκειται για 4 εργαζόμενους στην Επιτροπή Ερευνών

Από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πατρών (Σ.Ε.Σ.ΠΑ.Π.) «Η Ενότητα» και του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, εστάλη ανακοίνωση – δελτίο Τύπου όπου τονίζεται το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται σε εξέλιξη μια σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους - συμβασιούχους.

Ήδη από την Παρασκευή 17/7/2015, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, «4 συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ερευνών (ΕΛΚΕ) πετάχτηκαν στο δρόμο, με πρόσχημα τη λήξη των συμβάσεών τους ενώ τη θέση τους, καταλαμβάνουν νέοι αιτούντες, βάσει αξιολόγησης μετά από προκήρυξη, που καθόλου δεν πληροί ακόμη και τα – κατά νόμο – αξιοκρατικά κριτήρια! (οι 4 συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ερευνών (ΕΛΚΕ) στην διαγωνιστική διαδικασία ήταν οι καλύτεροι με βάση τα τυπικά τους προσόντα).

Οι Συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών δεν είναι εργολάβοι. Στελεχώνουν υπεύθυνες θέσεις σε όλες σχεδόν τις διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου καλύπτοντας βασικά κενά σε μόνιμο προσωπικό. Είναι εργαζόμενοι με εξειδίκευση και εμπειρία, αντίστοιχη με αυτή των μονίμων υπαλλήλων του Ιδρύματος, υπηρετούν σε ανάλογα αντικείμενα εργασίας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συμβάλλουν με την προσφορά και το έργο τους στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. Ταυτόχρονα, όμως, οι Συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι εργαζόμενοι χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Η ανακοίνωση της απόλυσης των τεσσάρων συναδέλφων μας συμβασιούχων καταδεικνύει στο μέγιστο βαθμό το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζονται ως είδος αναλώσιμο.

Η απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας βρίσκει απέναντι. Αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε απόλυση ή παύση εργασίας συναδέλφων.

Διεκδικούμε:

Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους υπαλλήλους του Ιδρύματος και τους Συμβασιούχους.

Σταθερό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο απρόσκοπτα θα μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας».

*Τέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιούσαν σήμερα 30/7/2015 παράσταση διαμαρτυρίας στη διάρκεια της συνεδρίασης της συγκλήτου προκειμένου να απαιτήσουν, να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις