Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Spiegel: Η επιβολή πανευρωπαϊκού φόρου το νεο όραμα του Σόιμπλε

Spiegel: Η επιβολή πανευρωπαϊκού φόρου τ...

Στον δρόμο προς μια ενωμένη Ευρώπη υπό γερμανική κυριαρχία

Τον γύρο του κόσμου κάνει και πάλι το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Spiegel

Την επιβολή φόρου που θα αφορά όλες τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης σχεδιάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με εμπνευστή των θιασώτη της σκληρής λιτότητας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Το Spiegel υποστηρίζει ότι ο σκληρός Γερμανός υπουργός Οικονομικών οραματίζεται την ύπαρξη ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα έχει την ευθύνη για την κατάρτιση και την εκτέλεση των προϋπολογισμών όλων των μελών της.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «Der Spiegel», η νέα έμπνευση Σόιμπλε φέρεται να πείθει αρκετούς από τους εταίρους και τα στελέχη της Κομισιόν και της ευρωζώνης καθώς είναι έτοιμοι να συζητήσουν την υιοθέτηση ενός ενιαίου προϋπολογισμού της ευρωζώνης και διερευνούν τρόπους χρηματοδότησης του. Ο σχετικός φόρος μπορεί να είναι είτε άμεσος και να υπολογίζεται με βάση το εισόδημα, είτε έμμεσος, με τη μορφή του ΦΠΑ.

Ο λόγος που πείθονται σύμφωνα με το περιοδικό, είναι ότι οι τεχνοκράτες της Ευρώπης βλέπουν την πρόταση αυτή ως ένα χρήσιμο εργαλείο για να αποκτήσει η νομισματική ένωση ίδια χρηματοδοτικά μέσα ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες που θα προκύπτουν στο μέλλον.

«Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε σοβαρά» ανέφεραν πηγές του γερμανικού Υπουργείο Οικονομικών στο «Spiegel», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Κομισιόν θεωρεί απαραίτητες για το μέλλον της ευρωζώνης τις δικές της πηγές εσόδων.

Διαβάστε επίσης:

Λίπτον: Ο επόμενος επικεφαλής του ΔΝΤ πιθανώς δεν θα είναι από την Ευρώπη

 

Γιούνκερ: «Η πιθανότητα Grexit έφυγε οριστικά από το τραπέζι»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις