Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών τα περί μείωσης του ελάχιστου ορίου ανάληψης των 60 ευρώ

Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών τα πε...

Σε εξέλιξη σύσκεψη τραπεζικών στελεχών

23.24  Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες το όριο ημερησίων συναλλαγών από τα ΑΤΜ θα μειωθεί από τα 60 στα 20 ευρώ.

Σε ρητή και κατηγορηματική διάψευση της φημολογίας περί μείωσης του ημερήσιου ορίου ανάληψης από τα 60 στα 20 ευρώ, προέβη και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Σε παρόμοια διάψευση προχώρησαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών οι οποίοι μετείχαν στη συνάντηση - που ολοκληρώθηκε περίπου στις 11 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών - λέγοντας παράλληλα ότι η συζήτηση αφορούσε στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών.

Όπως ανέφεραν, εξετάζεται το πώς θα μπορούν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι να κάνουν αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών για μεγαλύτερο ποσό από το όριο των 60 ευρώ, και να μην ταλαιπωρούνται καθημερινά.

 

 

22.24 Νεώτερη ενημέρωση: Συνάντηση με τις διοικήσεις και εκπροσώπους των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχει αυτήν την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης.
Στη σύσκεψη μετέχει και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σε αυτή τη σύσκεψη έχει τεθεί εάν το όριο 60 ευρώ μπορεί να το αντέξει το σύστημα, καθώς από την Πέμπτη θα μπορούν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους και οι συνταξιούχοι και αυτό θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισήγηση του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε κάνει εισήγηση για όριο αναλήψεων ακόμα και στα 20 ευρώ.

 

- Aνοικτό είναι το ενδεχόμενο για μείωση του ελέχιστου ορίου των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ, σε ποσό που είναι δυνατόν να φτάσει και στα 30 ευρώ, λένε πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες. Σε εξέλιξη σύσκεψη τραπεζικών στελεχών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά