Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Στροφυλιά και το Κοτύχι βρήκαν... εθελοντές για την προστασία τους!

Η Στροφυλιά και το Κοτύχι βρήκαν... εθελ...

Εθελοντικές Εβδομάδες για το φετινό καλοκαίρι

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (Φ.Δ.Y.Κ.Σ.), στο πλαίσιο της υλοποίησης του Υποέργου 3 του ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης – Εθελοντισμός» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε ανοικτή εκδήλωση την Τρίτη 9 Ιουνίου στη Πάτρα, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού και τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για τα Εθνικά Πάρκα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και τις δυνατότητες επίσκεψης, αναψυχής αλλά και εθελοντισμού σε φυσικές περιοχές μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας πολύ κοντά στην πόλη της Πάτρας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων, ο Φορέας Διαχείρισης διοργανώνει δύο Εθελοντικές Εβδομάδες για το Καλοκαίρι 2015. Οι Εθελοντικές Εβδομάδες απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών με διάθεση να προσφέρουν στην προστασία και διατήρηση της φύσης και περιλαμβάνουν δράσεις μέσα στα όρια του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση με πλούσια δώρα για όσους δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να γίνουν εθελοντές του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Τα δώρα που κληρώθηκαν περιλαμβάνουν ένα ποδήλατοmountain bike της εταιρίας IDEAL και πολλά αξεσουάρ ποδηλάτου. Τα ονόματα των 15 τυχερών έχουν δημοσιευθεί στην  ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Θα πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου (Δευτέρα 29/06/2015 έως Κυριακή 05/07/2015) και την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου (Δευτέρα 13/07/2015 έως Κυριακή 19/07/2015).

Δύο από τις ημέρες του προγράμματος θα αφιερωθούν στην ενημέρωση των εθελοντών από εκπροσώπους των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο Εθνικό Πάρκο (Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Πολιτική Προστασία) και είναι σημαντική η παρουσία όλων των εθελοντών σε αυτές (οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθοριστούν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εθελοντών).

Οι υπόλοιπες ημέρες του προγράμματος οργανώνονται σε 2 άξονες δράσης, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται παράλληλα κατά τη διάρκεια και των δύο Εθελοντικών Εβδομάδων και αφορούν (1) στην Παρακολούθηση της χελώνας Caretta caretta και (2) σε Διάφορες δράσεις για το φυσικό περιβάλλον.

Μέσω του προγράμματος, οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε άμεση επαφή με τη φύση στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου, να επισκεφθούν τους υγροτόπους, το δάσος και τις παραλίες και ταυτόχρονα να προσφέρουν συμμετέχοντας στις εργασίες διαχείρισης, προστασίας και ενημέρωσης που επιτελούνται καθημερινά στην περιοχή. Οι αιτήσεις για τις εθελοντικές δράσεις στο Φορέα παραμένουν ανοικτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις