Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου:Συμμετοχή στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σία Αναγνωστοπούλου:Συμμετοχή στην Επιτρ...

Στο Ερεβάν της Αρμενίας

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου συμμετείχε, ως μόνιμο μέλος, στις εργασίες της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες διεξήχθησαν στο Ερεβάν της Αρμενίας μεταξύ 19 και 20 Μαΐου. Στην Επιτροπή συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • Το Αρμενικό Νομικό Σύστημα: πρόσφατες εξελίξεις.
  • Κατάχρηση του συστήματος της Ιντερπόλ. Η ανάγκη για αυστηρότερες νομικές δικλείδες ασφαλείας (σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο).
  • Διαφθορά στη Δικαιοσύνη. Η ανάγκη εφαρμογής των προτάσεων της Συνέλευσης.
  • Ενίσχυση του κράτους δικαίου στις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης μέσω στοχευμένης μεταρρύθμισης στο νομικό σύστημα (εισηγήσεις για το νομικό σύστημα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας).
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Νότιο Καύκασο: εφαρμόστηκε η Απόφαση 1738 (2010);

Τα θέματα «Επείγουσα ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων» και «Μεταχείριση κρατουμένων με σοβαρές ασθένειες στην Ευρώπη» (απόφαση για εναλλακτικούς τρόπους κράτησης), μετατέθηκαν για τη Συνεδρίαση της Επιτροπής στο Στρασβούργο, 21-24 Ιουνίου 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις