Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οδηγοί ταξί απειλούν με κινητοποιήσεις αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος

Οδηγοί ταξί απειλούν με κινητοποιήσεις α...

Καταγγέλλουν φαινόμενα υφαρπαγής μεταφορικού έργου

«Μην περιμένετε ότι  θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην καρτελοποίηση των υπηρεσιών μεταφοράς που επιχειρείται. Ή θα τηρηθούν οι νόμοι που η πολιτεία θέσπισε ή θα περάσουμε όλοι μαζί ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι».

 

Αυτό δήλωσε την Τρίτη σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος καταγγέλλει φαινόμενα υφαρπαγής μεταφορικού έργου και αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

«Επειδή βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κρίνουμε σκόπιμο να καταγγείλουμε όσα παράνομα συμβαίνουν στον χώρο της τουριστικής μεταφοράς» σημειώνει.

 

«Πολλοί εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας (ιδιαίτερα ξενοδόχοι) έχουν αναγάγει την παραγωγή μαύρου χρήματος σε βάρος των ταξιτζήδων σε καθιερωμένη πρακτική. Η τακτική του εκβιασμού στον ταξιτζή "δώσε μου τόσα για να μεταφέρεις πελάτες του ξενοδοχείου" τελειώνει σήμερα. Οι συστάσεις προς τους συγκεκριμένους κυρίους θα  είναι η τελευταία ήπια αντίδραση. Εν μέσω τουριστικής περιόδου είναι κρίμα να καταφύγουμε σε θερμά επεισόδια για να τηρηθούν τα αυτονόητα» προειδοποιεί ο κ. Λυμπερόπουλος.

 

«Η αυθαίρετη κατάργηση της εξάωρης σύμβασης που προβλέπει ο νόμος είναι ένα ακόμη πεδίο υποκλοπής έργου σε βάρος του ταξιτζή. Σε  όλα αυτά προσθέστε τις αυθαιρεσίες των ανοικτών τουριστικών λεωφορείων που έχουν μετατραπεί σε αστική συγκοινωνία και τις παραβάσεις των τουριστικών λεωφορείων που κάνουν άγρα πελατών και φτιάχνουν  επί τόπου λίστα επιβαινόντων και όχι από πριν, ως όφειλαν» τονίζει

 

«Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις διαδρομών και την καταστρατήγηση του τιμολογίου από κάθε τύπου εφαρμογές, απαιτούμε αυστηρή εφαρμογή του νόμου και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών» συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ.

 

«Όλα αυτά μας έκαναν να πούμε ως εδώ και μη παρέκει.  Θερμή παράκληση προς κάθε αρμόδιο υπουργείο, κάθε αρμόδια αρχή: Ή τους μαζεύετε τώρα ή θα γελάσει μαζί τους και ο κάθε πικραμένος…» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις