Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστημονικό Πάρκο Πάτρας:Έκθεση του Ευρωπαϊκού έργου για την έξυπνη κατοικία και τη διαβίωση των ηλικιωμένων

Επιστημονικό Πάρκο Πάτρας:Έκθεση του Ευρ...

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί για ένα μήνα και θα είναι επισκέψιμη από το κοινό τις πρωινές ώρες.

Στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2015 που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» το τριήμερο από τις 24 έως και τις 26 Απριλίου,  το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ανέλαβε την παρουσίαση και την προβολή του Ευρωπαϊκού έργου Wider που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μεσογειακού Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας (MED) με τη συμμετοχή της IASP (Διεθνής Ένωση Επιστημονικών Πάρκων).

Η τάση γήρανσης του πληθυσμού της Ευρώπης συνεπάγεται πολλές κοινωνικές αλλαγές και προκλήσεις, για τις οποίες πρέπει να αναζητηθούν κατάλληλες λύσεις.

Το έργο WIDER αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης.

Ο κύριος στόχος του WIDER είναι να συμβάλει στον εντοπισμό και την ενδυνάμωση των ικανοτήτων καινοτομίας, διαχείρισης γνώσης και δικτύωσης των πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της περιοχής της Μεσογείου, προκειμένου να βελτιωθεί η τοποθέτηση νέων προϊόντων των επιχειρήσεων αυτών, σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας της οικολογικά έξυπνης κατοικίας για την ενεργό και ανεξάρτητη διαβίωση των ηλικιωμένων στις επτά εμπλεκόμενες στην Πιλοτική Δράση του WIDER βιομηχανικές περιφέρειες της Μεσογείου (Algarve – Πορτογαλία, Catalonia – Ισπανία, Rhone-Alpes – Γαλλία, Marche – Ιταλία, Σλοβενία, Περιφέρεια του Σαράγεβο – Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Ελλάδα).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο WIDER υπάρχουν στην ιστοσελίδα του έργου www.wider-project.eu.

Το υλικό προβολής του έργου Wider έχει μεταφερθεί στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, όπου η Έκθεση θα φιλοξενηθεί για ένα μήνα και θα είναι επισκέψιμη από το κοινό τις πρωινές ώρες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις