Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τέτοιο τσουρέκι δεν έχετε ξαναφτιάξει!

Τέτοιο τσουρέκι δεν έχετε ξαναφτιάξει!

...η διαφορά, είναι στα υλικά!

Παραμονές της Μ. Εβδομάδας και οι νοικοκυρές ετοιμάζονται να "αρωματίσουν" τα σπίτια μυρωδιές που θυμίζουν Πάσχα! Το "Μπαχαράδικο" μας έδωσε μια ιδιαίτερη συνταγή για απίστευτα αρωματικό τσουρέκι Πολίτικο και μας εγγυήθηκε ότι ειπναι πανεύκολη όχι μόν για τις έμπειρες αλλά και για τις νέες νοικοκυρές... Δοκιμάστε την!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

2 φακελάκια μαγιά σκόνη

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

1 πακέτο βούτυρο

6 αυγά

2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη

1 κουταλιά μαστίχα

2 κουταλιές μαχλέπι

2 κουταλιές κακουλέ

1/2 κουταλάκι αλάτι

ξίσμα από 2 πορτοκάλια και 1/2 λεμόνι

μαυροκούκι ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή σουσάμι για το στόλισμα

Εκτέλεση: Φτιάχνουμε αρχικά το προζύμι: Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα (προσοχή μην κάψει), το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και διαλύουμε μέσα την μαγιά. Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι από το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα για μισή ώρα περίπου να διαπλασιαστεί σε όγκο. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε καλά τα 5 αυγά (το 6ο το κρατάμε για να αλείψουμε την επιφάνεια) και τα προσθέτουμε στο βούτυρο (προσοχή να μην είναι ζεστό). Προσθέτουμε τη ζάχαρη, όλα τα μυρωδικά και το ξίσμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το προζύμι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι.

Η ζύμη πρέπει να γίνει ελαστική, να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και με 2 πετσέτες και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει καλά και να γίνει διπλάσια σε όγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια, φτιάχνουμε κορδόνια και πλέκουμε τα τσουρέκια μας. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα τσουρέκια. Ανάβουμε το φούρνο στους 50 C, βάζουμε μέσα τα τσουρέκια και τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ξαναφουσκώσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 C. Αλείφουμε τα τσουρέκια με το τελευταίο αυγό, αραιωμένο με λίγο νεράκι, και αν θέλουμε τα στολίζουμε με μαυροκούκι, ασπρισμένα αμυγδαλάκια σε φετούλες ή σουσάμι. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Αφού κρυώσουν καλά, μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο, τυλιγμένα σε μεμβράνη.

 

Καλή επιτυχία!

*Όλα τα μπαχαρικά για τα πολίτικα τσουρέκια θα τα βρείτε στο "Μπαχαράδικο" (Μαιζώνος 61-63, πλ. Όλγας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά