Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εμποροϋπάλληλους την Κυριακή των Βαΐων

Πάτρα: Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρ...

Το ραντεβού στις 10:30 Μαιζώνος και Αγ. Νικολάου

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στη διαστραύρωση των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου, πραγματοποιούν την Κυριακή των Βαΐων οι εμποροϋπάλληλη της Πάτρας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

"Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας, ενάντια στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων (5 Απρίλη) στο πλαίσιο της συνέχισης της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νόμου 4177/13, στην κατάργηση του οποίου φαίνεται ότι δεν προχωράει η κυβέρνηση...!

Ο νόμος αυτός, χωρίς να έχει καμία σχέση με δημοσιονομικά κόστη, θεσμοθέτησε – κατά παραγγελία των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών – την ελεύθερη και χωρίς όρια Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων για επτά (7) Κυριακές τον χρόνο, επέβαλε τις 52 Κυριακές σε 10 περιοχές της χώρας και άνοιξε την κερκόπορτα για πλήρη και οριστική κατάργηση της Κυριακής – Αργίας.

Η εμπειρία και οι μελέτες από την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, απέδειξαν ότι αυτή αποτέλεσε καταστροφικό μέτρο για το εμπόριο και τους εκατοντάδες εργαζομένους σε αυτό, που είδαν τη ζωή τους να διαλύεται, να γίνονται ακόμη περισσότερο λάστιχο, να δουλεύουν ακόμη περισσότερες απλήρωτες ώρες, τη μαύρη – απλήρωτη εργασία να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα και τις απολύσεις λόγω των λουκέτων να πολλαπλασιάζονται.

Ταυτόχρονα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεχίζουν να βάζουν λουκέτο από το θανατηφόρο συνδυασμό της Κυριακάτικης λειτουργίας με τη μνημονιακή ύφεση, τη μείωση των εισοδημάτων και τη συνειδητή μετατόπιση του λιγοστού εμπορικού τζίρου στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά.

Τα μνημονιακά επιχειρήματα περί ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσα από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, έχουν καταρρεύσει προ πολλού, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου μαζί με τους εργαζομένους, απαιτούμε ΤΩΡΑ την κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΑΡΓΙΑΣ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΟΥΤΕ 7, ΟΥΤΕ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στη Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου στις 10:30 π.μ."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις