Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φούρας: "Στο τέλος θα κάνει πίσω ο Κοντονής"

Φούρας: "Στο τέλος θα κάνει πίσω ο ...

Ο Αχαιός πρώην υφυπουργός Αθλητισμού σχολιάζει

Είναι ένας από τους υφυπουργούς Αθλητισμού που αντιμετώπισε τριβές με το ποδόσφαιρο, και για τέσσερα χρόνια έμαθε από την καλή και την ανάποδη όχι μόνο τις δομές αλλά και τα πρόσωπα στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Και βεβαίως είναι αυτός που δημιούργησε και τον εν ισχύ αθλητικό νόμο 2725/99.

Ο Αντρέας Φούρας, συνταξιούχος πολιτικός και αμπελουργός πλέον στο Μάνεσι Αχαϊας, μέσα από ψύχραιμη και ουδέτερη μάτια σχολιάζει και εκτιμά για το «pamesports. gr» την εξέλιξη και την κατάληξη της διαμάχης του νυν Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή με την ΕΠΟ και κατ επέκταση το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ρωτήσαμε λοιπόν τον κ. Φούρα τι μπορεί κατά την εκτίμηση του να περάσει ο κ. Κοντονής και τι όχι ως νόμο για την βία και γενικά το ποδόσφαιρο. Και τι κατάληξη θα έχει αυτή η κόντρα.

Α.Φ: «Οτιδήποτε άπτετε του αυτοδιοίκητου θα αφαιρεθεί του επικείμενου νομοσχεδίου. Στη ζυγαριά με το πρόσχημα της βίας η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ δεν επιτρέπουν και πολύ δε περισσότερο δεν ρισκάρουν ούτε καν… άγγιγμα του αυτοδιοίκητου και των κανόνων του… Τι θα κάνουν ο Μπλάντερ με τον Πλατινί, θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου; Για ποιο λόγο;»

Και τι μπορεί να κάνει κ. Υπουργέ;

Α.Φ: «Να μην αναγνωρίσει το πρωταθλήματα, να μην επιτρέψει στις ελληνικές ομάδες να παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις… Μπορεί να περάσει μέτρα και να τα συνδέσει εκ των πραγμάτων με τις ομάδες. Τι θα γίνει μετά;»

Και σε μια διάθεση αυτοκριτικής και συνεκτίμησης εμπειριών από τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν ο Αντρέας Φούρας σημειώνει με νόημα «Όλοι οι Υφυπουργοί Αθλητισμού θέλαμε να κάνουμε κάτι, να αλλάξουμε πράγματα κακώς κείμενα και στο τέλος κάναμε πίσω. Στο τέλος θα κάνει πίσω και ο Κοντονής…»

Μπορεί όμως να περάσει ουσιαστικές διατάξεις σε θέματα βίας. Έτσι δεν είναι;

Α.Φ: «Ότι περάσει θα το πετύχει μόνο με την συναίνεση της ΕΠΟ. Θα θυμάσαι ότι για μια χρονιά που είχαμε τακτικούς δικαστές επί θητείας μου έγινε γιατί συναίνεσε ο τότε πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος…»

Σχετικά με τα χρηματικά πρόστιμα και τις πειθαρχικές ποινές ο κ. Φούρας είναι απόλυτος «Εντάσσονται στην αυτονομία του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί η πολιτεία να τα επιβάλλει»

Εκεί που μπορεί η πολιτεία να παρέμβει ουσιαστικά είναι «Να μη δεχτεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να γίνουν αγώνες σε γήπεδα χωρίς κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο. Και τότε θα παίξουν την …κολοκυθιά ποιος θα πληρώσει για να μπουν και να λειτουργήσουν όλα αυτά..»

Για την μη παραχώρηση εισιτήριων σε συνδέσμους(Ακόμη και την διάλυση συνδέσμων),την εφαρμογή του ιδιώνυμου, τους τακτικούς δικαστές ,τον έλεγχο πόθεν εσχες σε διαιτητές και παράγοντες, η γνώμη του τέως Υπουργού είναι ότι «Μπορεί να τα πετύχει μόνο με συναίνεση της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου

Που καταλήγουμε ως συμπέρασμα κ. Υπουργέ;

«Ότι υπερέχει ο κανόνας του αυτοδιοίκητου. Είναι συγκεκριμένοι και διακριτοί στο ακέραιο οι ρόλοι πολιτείας και ποδοσφαίρου. Δεν χρειάζονται νέοι νόμοι. Το νομικό μας οπλοστάσιο είναι επαρκές. Αν εφαρμοστούν τα ισχύοντα έχουμε και την λύση. Αν υπάρξει βούληση εκατέρων μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Μονομερώς δεν θα έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports