Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ακόμη πιο κοντά Ελλάδα και Κίνα

Ακόμη πιο κοντά Ελλάδα και Κίνα

Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πεκίνο η συνάντηση ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με πολυμελή κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μα Κάι.

Στη συνάντηση, που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, εξετάστηκε πλήθος θεμάτων και διερευνήθηκε το πεδίο για επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών σε ποικίλους τομείς, με στόχο την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως διαπιστώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων και χαράχθηκαν τα επόμενα βήματα στη βάση του τριετούς σχεδίου δράσης το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εξωτερικών και η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι -στηρίζοντας ό,τι έχει ήδη επιτευχθεί- να προχωρήσει περαιτέρω στην εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων, οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών με την Κίνα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε την σημασία που δίνει η κυβέρνηση ώστε να μπορέσει η χώρα -σε ένα περιβάλλον αστάθειας- να είναι «ένα περιφερειακό κέντρο σταθερότητας, ένας κόμβος του παγκόσμιου εμπορίου και μία ασφαλής γέφυρα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και πάνω απ' όλα ένας χώρος συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς, πολιτισμούς και θρησκείες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά