Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και...αφρικανική σκόνη σήμερα

Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, ασθενείς βροχές...

Ανάλογες συνθήκες αναμένονται και για τη Δευτέρα

Με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές και ασθενείς κατά κύριο λόγο βροχές θα κυλήσει η Κυριακή στη χώρα μας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου νότιοι μέχρι 5 και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι  βορειοδυτικοί μέτριοι.

Έτσι, στις περισσότερες περιοχές ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή άνοδο, το πρωί θα είναι αρκετά χαμηλή και κατά τόπους στη βόρεια Ελλάδα κοντά στους μηδέν βαθμούς, το μεσημέρι όμως θα φθάσει στους 15 και στα νότια στους 17 με 18 βαθμούς.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με πιο σημαντικές βροχές.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται αραιές νεφώσεις και αρκετό κρύο το πρωί. Από το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις και κατά τόπους ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα. Η θερμοκρασία το πρωί θα είναι χαμηλή και στη Δυτική Μακεδονία λίγο κάτω από το μηδέν, αλλά το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν τους 13 με 15 βαθμούς. Οι νοτιοδυτικοί  άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε νεφώσεις και κατά διαστήματα λασποβροχές. Οι βροχές τη νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία  το μεσημέρι θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί 7 μποφόρ.

Στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με βροχές μικρής διάρκειας και έντασης. Αρκετή αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείξουν μέχρι και 17 βαθμούς. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα δυτικά και νότια τμήματα θα είναι τοπικά ισχυροί.

Στην Κρήτη οι λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι θα αυξηθούν και κατά τόπους θα σημειωθούν ασθενείς λασποβροχές. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι και τους 17 με 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και θα συννεφιάσει. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα έχουν ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 16 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι αραιές νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείξουν τους 16 βαθμούς.

Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με μικρής διάρκειας ασθενείς βροχές από το απόγευμα. Η θερμοκρασία αρκετά χαμηλή το πρωί, στη Θεσσαλία κοντά στο μηδέν, θα φθάσει το μεσημέρι στους 15 με 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι και χωρίς αξιόλογη ένταση.

Στην Αττική οι αραιές νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής έντασης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αφρικανική σκόνη. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις  από το απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα για βροχή. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 μέχρι 15 βαθμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός