Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δήμαρχε, άκου τον λαό της Πάτρας και πέστου ότι δεν έκανε λάθος

Δήμαρχε, άκου τον λαό της Πάτρας και πέσ...

Της Νανάς Πατρώνη

Από χθες που ανακοινώθηκε η προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο να έχει άποψη για το θέμα.

Δεν θα υπερασπιστώ τον Θοδωρή Αμπαζή . Δεν το έχει ανάγκη. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου σαν πολίτη αυτής της πόλης που για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια είδε να γίνεται κάτι καλό και δημιουργικό στον πολιτισμό της.

Θα υπερασπιστώ όλους αυτούς που γέμισαν το θέατρο και τις εκδηλώσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Όλους αυτούς, που δούλευαν για αυτό και αισθάνονται ότι ο μισθός τους  είναι άξιος . Δεν θα απαριθμήσω όλα αυτά που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό διευθυντή, δεν έχει νόημα διότι από ότι είδα εκείνο που μετράει είναι πόσο αρεστός είσαι και πόσα χιλιόμετρα έχεις διανύσει σε κομματικές οργανώσεις.

Η καλλιτεχνική σου υπόσταση δεν μετράει ούτε με το έργο ούτε με το βιογραφικό σου . Το θέατρο έχει έναν άνθρωπο, ικανό με όραμα, άοκνο που μπόρεσε να παντρέψει διαφορετικές κουλτούρες και ηλικίες. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κοινωνικοποιήθηκε έδρασε λειτούργησε μέσα στην πόλη και από την πόλη.

Ίσως γι αυτή την πόλη να είναι λίγο. Ίσως να αρκείται σε σχολικές παραστάσεις και εκδηλώσεις συλλόγων . Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό της η δημοτική αρχή.

Πιθανόν να έχει μεγαλεπήβολα σχέδια που να μην ταιριάζουν στο ταλέντο και το βιογραφικό του Θ.Αμπαζή . Ίσως ο Αμπαζής να γίνει meaculpa για κάποιους.

Εκείνο όμως που είναι λυπηρό είναι το να παρουσιάζεσαι διαφορετικός και να είσαι τόσο ίδιος.

Δήμαρχε έχεις μια ευκαιρία να δείξεις ότι αγαπάς και να νοιάζεσαι γι’ αυτή την πόλη.

Άκου τον λαό της.

Πέστου ότι δεν έκανε λάθος.

Νανά Πατρώνη

Παιδίατρος

Τ.Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΠΑΤΡΑΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις