Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολιτικό προσωπικό ΚΕΤΧ: Κάποιοι θέλουν να κλείσουν το στρατόπεδο - Εχουν χαθεί όπλα και πυρομαχικά

Πολιτικό προσωπικό ΚΕΤΧ: Κάποιοι θέλουν ...

Φωτογραφίζει στρατιωτικούς κύκλους, ενόψει των κρίσεων

Την αίσθηση ότι ορισμένοι κύκλοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό να κλείσει το ΚΕΤΧ, έχει το πολιτικό προσωπικό του στρατοπέδου. Ο Σύλλογος Πολιτικού Προσωπικού, απαντά με ανακοίνωσή του σε δημοσιεύματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας και συνδέει τις καταγγελίες με τις κρίσεις των αξιωματικών.

Μάλιστα, κάνει λόγο για μια μικρή μειοψηφία στρατιωτικών που επιχειρεί να εκφοβίσει τον επόμενο διοικητή του στρατοπέδου και ζητά από το Υπουργείο να εξετάσει και να πατάξει τα φαινόμενα αυτά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υ.ΕΘ.Α./Γ.Ε.Σ. Αχαΐας μετά την εμφάνιση δημοσιευμάτων στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και στο Ράδιο ΓΑΜΜΑ που αναφέρονται στις μονάδες του ΓΕΣ στο νομό μας (ΚΕΤΧ και 76 ΜΕ/ΜΟΜΑ), σε έκτακτη συνεδρίασή του συζήτησε το θέμα και ανακοινώνει τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας:

1.Η αποστολή του ΚΕΤΧ είναι η παροχή τεχνικής εκπαίδευσης για τους φαντάρους και το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού Σώματος, έργο το οποίο επιτελεί με ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία επί σειρά δεκαετιών με την άψογη συνεργασία στρατιωτικού και πολιτικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

2. Η 76 ΜΕ στο Ρηγανόκαμπο (πρώην ΜΟΜΑ) αποτελεί μονάδα επιστράτευσης του ΓΕΣ της Δυτικής Περιφέρειας (έχει ενσωματώσει και την πρώην ΜΕ Μεσολογγίου), διαθέτοντας αποθήκες υλικών του Στρατού και της Αστυνομίας για έκτακτες περιπτώσεις, έχει ανεξάρτητη Διοίκηση και δεν διοικείται από το ΚΕΤΧ, και φυσικά δεν αποτελεί «υπηρεσιακά άχρηστη μονάδα», όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του Ράδιο ΓΑΜΜΑ.

3.Επιπλέον ο ισχυρισμός ότι το ΚΕΤΧ είναι μονάδα που υπάρχει μόνο για την συντήρηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της περιοχής και άντρο «βυσμάτων» μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και οι δυσκολίες στις εξόδους των φαντάρων και στις υπηρεσίες των μόνιμων στελεχών τα τελευταία χρόνια οφείλονται στην κατάργηση της βασικής εκπαίδευσης, που άφησε το στρατόπεδο με τις ίδιες στρατιωτικές υποχρεώσεις με πολύ λιγότερους οπλίτες και στελεχιακό δυναμικό.

Για αυτό και ο Σύλλογός μας αγωνίζεται μόνιμα για την επαναφορά της βασικής εκπαίδευσης στο ΚΕΤΧ και την συμπλήρωση των υπαρχόντων κενών με επάνδρωσή του με μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Για αυτό και αντιδράσαμε έντονα στις περυσινές έκτακτες μεταθέσεις μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού στη μέση της χρονιάς, που αποδυνάμωσαν τη μονάδα.

4. Για το θέμα της 76 ΜΕ, επειδή δεν θέλουμε να οχυρωθούμε πίσω από τα τυπικά των στρατιωτικών κανονισμών: ότι δηλαδή έχει ξεχωριστή διοίκηση με ευθύνη για τους στρατιώτες της και τις συνθήκες διαμονής και σίτισης τους (εδώ να τονίσουμε ότι οι στρατιώτες παίρνουν απόσπαση από το ΚΕΤΧ προς την 76 ΜΕ για μικρό χρονικό διάστημα και συνεπώς δεν ανήκουν σε αυτό), θα σημειώσουμε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας η μεταστέγαση της 76 ΜΕ στο χώρο του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της δημιουργίας ενός πολυδύναμου στρατοπέδου (ήδη έχουν μεταφερθεί σε αυτό η Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας και η Λέσχη Αξιωματικών), αφού πληρούνται όλες οι προδιαγραφές από πλευράς συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής διαβίωσης.

5. Όσον αφορά τις καταγγελίες για την ποιότητα του ψωμιού, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογός μας ήταν ο μόνος που αντέδρασε στην απόφαση της ηγεσίας για το κλείσιμο των στρατιωτικών αρτοποιείων στο Ρηγανόκαμπο με παραστάσεις προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και καταγγέλλοντας προς τα μέσα ενημέρωσης την προμήθεια ψωμιού και αρτοσκευασμάτων από ιδιώτες, διαβλέποντας το κόστος και τα προβλήματα. Αλλά δυστυχώς αποτελέσαμε «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Για μας η λύση είναι η επαναλειτουργία των στρατιωτικών αρτοποιείων.

Επειδή ο Σύλλογος έχει μακρά εμπειρία και γνωρίζουμε από χρόνια κινήσεις διαφόρων που τελικά αποσκοπούν στο κλείσιμο του ΚΕΤΧ, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα διακινούμενα τις τελευταίες μέρες μας δίνουν την αίσθηση κάποιων σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό την αποσταθεροποίηση και τελικά τη διάλυση-κλείσιμο του ΚΕΤΧ για εξυπηρέτηση αλλότριων και προσωπικών συμφερόντων, και όχι από ενδιαφέρον για το προσωπικό και μάλιστα καλυπτόμενοι από ανωνυμία, πίσω από «κουκούλες».

Μας προκαλεί μάλιστα εντύπωση ότι αυτά τα δημοσιεύματα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα αποκλειστικά στις μέρες των κρίσεων των αξιωματικών με σκοπό να τις επηρεάσουν, όχι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα, αλλά κυρίως σε εμπάθειες και προσωπικά ατομικιστικά συμφέροντα.

Επιπλέον, αφού αυτή τη φορά, όσον αφορά το ταξίαρχο της μονάδας, κάνουν λάθος γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα χρόνια στο βαθμό του για να κριθεί για Διευθυντής, φαίνεται ότι αποσκοπούν στην αποστρατεία του και στην δημιουργία προϋποθέσεων εκφοβισμού για τους επόμενους διοικητές.

Επιπλέον, και κάποιοι από το στρατιωτικό προσωπικό θα πρέπει να αποφασίσουν αν πρέπει να τηρούνται στις μονάδες τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ή να γίνονται εκπτώσεις που οδηγούν σε γεγονότα που έχουν συμβεί (χάσιμο όπλου, κλοπή πυρομαχικών, Hummer κ.λπ.).

Και επειδή αυτοί αποτελούν μια μικρή μειοψηφία μέσα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, δηλώνουμε αντίθετοι στις κινήσεις τους, που έρχονται ουσιαστικά να βλάψουν όλους τους υπολοίπους, που έχουν μονάδες συμφερόντων τους το Κ.Ε.ΤΧ., τη Σ.Υ.Δ.Ε., τη Λ.Α.Φ.Π. και την 76 Μ.Ε.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελεί πάγια θέση του Συλλόγου μας ότι ανώνυμες καταγγελίες και επιστολές δεν μπορούν να αποτελούν βάση για διερεύνηση οποιουδήποτε θέματος και μόνο «κουκουλοφόροι» θίγουν με τέτοιο τρόπο οικογένειες και υπολήψεις.

Ζητάμε μάλιστα η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία να εξετάσει εξονυχιστικά, να ελέγξει και να πατάξει τέτοια φαινόμενα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις