Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Απίστευτο! Αγώνας μπάσκετ έληξε με σκορ 2-0

Απίστευτο! Αγώνας μπάσκετ έληξε με σκορ 2-0

Στο σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ

Ξεχάστε τα παιχνίδια που λήγουν με χαμηλό σκορ λόγω άμυνας ή αστοχίας. Ξεχάστε γενικά ό,τι ξέρατε σχετικά με το μπάσκετ και τα χαμηλότερα αποτελέσματα. Από χθες (3/2) το βράδυ, η αναμέτρηση του Bibb County με το Brookwood "γράφτηκε" στην ιστορία, αφού το πρώτο επικράτησε με 2-0. Ναι, καλά διαβάστε. Το τελικό σκορ ήταν 2-0, υπέρ των γηπεδούχων.

Ουδείς περιμένει από αγώνα σχολικού πρωταθλήματος πολύ θέαμα, μεγάλα σκορ και επιθέσεις για σεμινάριο (ούτε καν άμυνες τέτοιου επιπέδου). Αυτό που συνέβη όμως στην Αλαμπάμα ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ή, για την ακρίβεια, ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών, που κρατούσε από το 1977, όταν αγώνας του σχολικού πρωταθλήματος είχε λήξει με το ίδιο αποτέλεσμα.

Η απουσία χρονικού ορίου 24'' στις επιθέσεις των ομάδων έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Brookwood να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους σε ολόκληρο το πρώτο οκτάλεπτο (τόσο διαρκεί κάθε περίοδος), μετά το καλάθι που δέχθηκαν στα πρώτα 15'' της αναμέτρησης. Ήταν τότε που παίκτης των γηπεδούχων πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε από το "ζωγραφιστό", σημειώνοντας το πρώτο και τελευταίο καλάθι της αναμέτρησης. Ένα καλάθι ιστορικής πλέον σημασίας.

"Αποφασίσαμε να κρατάμε τη μπάλα και να δούμε που θα μας βγάλει όλο αυτό. Οι αντίπαλοί μας δεν άλλαξαν την άμυνά τους από ζώνη, επομένως είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε", δήλωσε ο προπονητής των ηττημένων μετά το τέλος της αναμέτρησης. Μόνο που οι παίκτες του το... παράκαναν, αφού επανέλαβαν την ίδια τακτική στη δεύτερη περίοδο. Κράτησαν τη μπάλα από την αρχή (είχαν αυτοί την πρώτη κατοχή), σούταραν στην εκπνοή του ημιχρόνου, αλλά αστόχησαν.

Με το σκορ να μην αλλάζει, οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να αλλάξουν τακτική. Είχαν άλλωστε ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να πάρουν τη νίκη, εφόσον ευστοχούσαν σε σουτ τριών πόντων. Αυτό ήταν το πλάνο του προπονητή τους, στην τελευταία περίοδο. Γι αυτό σχεδίασε επίθεση για ειδικές καταστάσεις στο τέλος. Το σουτ όμως βρήκε σίδερο, το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο και το τελικό 2-0 "γράφτηκε" στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Για την ιστορία, η προηγούμενη φετινή συνάντηση των ομάδων έληξε με 40-36 υπέρ του Brookwood.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports