Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πως ο Βασίλης Κικίλιας κατάφερε να μειώσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία

Πως ο Βασίλης Κικίλιας κατάφερε να μειώσ...

Αισθητή η μείωση της εισχώρησης της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών

Έπεσε η... εισχώρηση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις πρώτες αναλύσεις των αποτελεσμάτων στα εκλογικά τμήματα, όπου άσκησαν οι ένστολοι το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε εκλογικά κέντρα κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής,  στους Αμπελόκηπους, όπου στις εκλογές του 2012 η Χρυσή Αυγή είχε υψηλά ποσοστά, χθες, φαίνεται ότι δεν συνέβη το ίδιο.

Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της οδού Πανόρμου:

Το 2012 στο εκλογικό τμήμα 806ο το πολιτικό μόρφωμα είχε λάβει 21,99% ενώ χθες έλαβε 9,45%.

Στο 809ο έλαβε 21,70% το 2012 ενώ χθες 9,68%. Στο 814ο το 2012 έλαβε 21,58% ενώ χθες 11,02%. Στο 812ο το 2012 έλαβε 18,96% ενώ χθες 11,01%. Στο 807ο το 2012 έλαβε 19,1% ενώ χθες 10,58%.

Αυτά τα χαμένα ποσοστά μπορούν να εξηγηθούν, από την εκστρατεία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, που φαίνεται να απορρόφησε ψήφους της Χρυσής Αυγής, και η «στροφή» δυσαρεστημένων ψηφοφόρων προς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις.

Μία άλλη αιτία αυτής της μείωσης ποσοστών, μπορεί να είναι η πολυδιάσπαση των αστυνομικών σε περισσότερα εκλογικά τμήματα, απ’ ότι γινόταν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Σε εκλογικά τμήματα κοντά στη ΓΑΔΑ, ψήφισαν λιγότεροι αστυνομικοί και επομένως η επίδρασή τους στη διαμόρφωση ποσοστών του πολιτικού μορφώματος να μειώθηκε αισθητά.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις