Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτ. Αχαΐα: Σήμερα εκλέγει Συμπαραστάτη του Δημότη - Τι λέει η ΑΚΙΔΑ

Δυτ. Αχαΐα: Σήμερα εκλέγει Συμπαραστάτη ...

"Εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη με "αργομισθία", δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την στηρίξουμε"

Σε ανακοίνωσή της η ΑΚΙΔΑ  επισημαίνει:

"Το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας καλείται σήμερα Δευτέρα 19/01/2015  να εκλέξει συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης (ΣΔΕ).Ο θεσμός αυτός ως ανεξάρτητη αρχή και  κάτω από προϋποθέσεις, μπορεί να συμβάλει στη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, να παρέμβει σε προβλήματα κακοδιαχείρισης, διαφάνειας και να  απαντάει με βάση τη νομολογία, επί όποιων θεμάτων γίνεται δέκτης καταγγελιών, ανεξαρτήτως από τη  θέση της δημοτικής αρχής και  της αντιπολίτευσης.

Ευθύνη  της δημοτικής αρχής και συνολικά του δημοτικού συμβουλίου είναι να βρεθεί κοινός τόπος  για το πρόσωπο που θα δώσει αξία στο θεσμό αφού η εκλογή του απαιτεί 18 ψήφους από τα 27  μέλη του Δημοτικού συμβούλιου. Προεκλογικά η ΑΚΙΔΑ δήλωσε σε όλους τους τόνους, πως εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη  με "αργομισθία", δεν πρόκειται  σε καμία περίπτωση να την στηρίξουμε.

Επιδιώκοντας ένα Δήμο  ανοιχτό στους πολίτες, που θα  βάζει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση και τη συμμετοχή, θέλουμε να λειτουργήσει ο θεσμός αυτός ουσιαστικά, για εμάς δεν είναι ζήτημα προσώπου όσο προδιαγραφών  που σημαίνει:

Ημερήσια παρουσία του συμπαραστάτη στο οργανωμένο γραφείο του στο χώρο του Δήμου, με όλη την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται σε συγκεκριμένες εργάσιμες ώρες, προκειμένου να τον συναντούν οι Δημότες που επιθυμούν να προσφύγουν σε αυτόν.

Δημόσια ανάρτηση στο Διαδίκτυο, όλων των αιτημάτων που οι πολίτες υποβάλλουν στον Δήμο γραπτά, διαδικτυακά ή τηλεφωνικά.

Συμμετοχή του ΣΔΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο και τακτικές ενημερώσεις όλων των παρατάξεων από τον ίδιο για το έργο του, πέρα από την ετήσια έκθεση πεπραγμένων που  οφείλει από τον νόμο μια φορά το χρόνο να υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο.

Πέρα από πρόσωπο εγνωσμένου κύρους ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, θα πρέπει να μην ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές ή να  μην είχε εμπλοκή σε αυτές με συγκεκριμένο ρόλο αλλά και μην έχει συγγενική σχέση Α' βαθμού με επικεφαλή  παράταξης, ώστε να τύχει ευρύτερης αποδοχής. Ο νόμος δεν αναφέρει ως προαπαιτούμενο τις νομικές γνώσεις, αλλά η οποιαδήποτε υποψηφιότητα θα πρέπει να απαντά και στην ανάγκη της άμεσης νομικής κάλυψης προς τους πολίτες που αύριο θα προσφύγουν στον ΣΔΕ. Τέλος ο ΣΔΕ, θα πρέπει να έχει διοικητικές ικανότητες αφού θα ελέγχει το δήμο και τις υπηρεσίες του και να έχει δείξει δείγματα γραφής και συμμετοχής  με τη δράση του στην τοπική κοινωνία για θέματα διαφάνειας και αγώνων των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η ΑΚΙΔΑ θα καθορίσει την ψήφο της απέναντι στους συμπολίτες μας που θα θέσουν απόψε υποψηφιότητα για να   τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις