Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

/

Ιάσωνας Φωτήλας: «Επιβάλλεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας»

Ιάσωνας Φωτήλας: «Επιβάλλεται να πάρουμε...

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας με το «Ποτάμι»

Ο Ιάσωνας Φωτήλας, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην υποψηφιότητά στις προσεχείς εκλογές και απευθύνεται στους ψηφοφόρους του νομού με την ακόλουθη δήλωση:

«To 1974 η Δημοκρατία ξαναγύρισε στην πατρίδα μας. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να γίνει η χώρα μας μια πραγματικά ελεύθερη και σύγχρονη χώρα, ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή προοπτική ανάπτυξης και ενοποίησης.

Δυστυχώς ελάχιστα πράγματα έγιναν, ενώ το κράτος του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας, επέστρεψε και πάλι. Ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για όλους μας, ειδικά για την γενιά των γονιών μας.

Έπρεπε να περάσουν άλλα 7 χρόνια για να φτάσουμε στο 1981 και την ορμητική είσοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, για να δημιουργηθούν και πάλι ελπίδες για να αλλάξει κάτι στην χώρα μας.

Το πρώτο διάστημα είναι αλήθεια ότι διόρθωσε αδικίες και δημιούργησε σημαντικές υποδομές, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την Πατρίδα. Σύντομα όμως οι απόψεις και οι νοοτροπίες που κρατούν τη χώρα πίσω, κυριάρχησαν και αναχαίτισαν το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της αρχής.

Και όχι μόνο αυτό! Προχώρησαν στην παγίωση της χειρότερης νοοτροπίας κουτοπονηριάς, ρουσφετιού και αρπαχτής που έχουμε γνωρίσει, βάζοντας μια ακόμα γενιά στο περιθώριο. Ακόμα μια σπαταλημένη ευκαιρία για τον τόπο μας. Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες κρίσεις, χρειάστηκε να φτάσουμε στην απόλυτη καταστροφή, ώστε να δούμε κατάματα την αλήθεια.

Ακόμα και τότε όμως, οι κυβερνήσεις, αντί να ξεκινήσουν από την αρχή και με σχέδιο, γνώσεις και πολύ δουλειά να χτίσουν μια καινούργια πατρίδα, μας οδήγησαν σαν σκλάβους στις γαλέρες των δανειστών. Αυτή ήταν μια ξεπουλημένη ευκαιρία, τις επιπτώσεις της οποίας, βιώνουμε σήμερα. Τώρα είναι η σειρά μας. Ή θα πάρουμε τη χώρα και το νομό στα χέρια μας, ή να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε την απολογία για τα παιδιά μας.

Γιατί εμείς, δεν έχουμε περιθώριο να αποτύχουμε. Οι προηγούμενες γενιές πολιτικών σπατάλησαν όλες τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Τις ξόδεψαν απερίσκεπτα, ή με ιδιοτέλεια. Εμείς, επιβάλλεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Το Ποτάμι μας καλεί «Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Δεν είναι σχήμα λόγου, ή πιασάρικο προεκλογικό σύνθημα. Είναι ανάγκη! Και είναι η τελευταία μας ευκαιρία!».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2015