Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση για τον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη στην Πάτρα

Εκδήλωση για τον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτ...

Στις 19 Ιανουαρίου 2015 στο ναό Αγ. Βασιλείου Γλαύκου

Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 μετά τις 17.30 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Γλαύκου στην Πάτρα θα λάβει χώρα μία ξεχωριστή εκδήλωση μουσικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Θα παρουσιαστεί η ζωή του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου όπως την έγραψε και την απαγγέλει η πρεσβυτέρα Καλυψώ Δημητριάδη, η οποία πηγαίνει τακτικά στους Αγίους Τόπους στην Ιερουσαλήμ ως ξεναγός ταξιδιωτικών γκρουπ.

Στην εκδήλωση θα αποδοθούν και ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου. Ο ναός του Αγίου Βασιλείου στον Γλαύκο βρίσκεται στην οδό Σούτσου στην συνοικία Παπαθωμά.

Να θυμίσουμε πως στις 3 Νοεμβρίου 2014 τελέσθηκε με μεγάλη λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αριδαίας παρουσία των Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνάτιου Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου και του ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς συνοδευόμενοι από μεγάλο αριθμό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Καρασμάνη, τον Δήμαρχο Αριδαίας κι άλλους εκπροσώπους των αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου, το οποίο μεταφέρθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας προς αγιασμό των πιστών με την ευκαιρία της τοπικής πανηγύρεως. Ιερά μονή αφιερωμένη στον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη υπάρχει στα Ψαχνά Ευβοίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις