Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aυτό το σαββατοκύριακο εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια από την Επανακομιδή του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα

Aυτό το σαββατοκύριακο εκδηλώσεις για τα...
Μαρτάτος Tάκης

Θα παραστούν και θα προεξάρχουν οι Μητροπολίτες Πατρών και Ναυπάκτου και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Ποιμαντορική εγκύκλιος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου διαβάστηκε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στους ιερούς ναούς στο τέλος της Θείας λειτουργίας, με την οποία και γνωστοποιήθηκε ο διήμερος καθιερωμένος εορτασμός της επετείου της Επανακομιδής του Τιμίου Σταυρού του μαρτυρίου του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι ο νέος ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα ενώ ο εορτασμός καθότι φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια, αναμένεται ιδιαίτερος και με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στον διήμερο εορτασμό αυτό το σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015 θα προεξάρχουν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος Στελλάτος και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από τις 19 Ιανουαρίου 1980 όταν μετά από τις ενέργειες του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικοδήμου σε συνεργασία με τον Πατρινό στην καταγωγή γενικό αρχιερατικό επίτροπο (Πρωτοσύγκελο) της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, τον αοίδιμο Παναγιώτη Σιμιγιάτο, επεστράφη στην Πάτρα, την πόλη όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας για την πίστη του στον Ιησού Χριστό, από την Μασσαλία όπου φυλασσόταν το ξύλο του χιαστού Σταυρού.

Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει τον εσπερινό του Σαββάτου 17/1/2015 που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα ενώ την Κυριακή 18/1/2015 θα γίνει πρωινή πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία. Το απόγευμα της Κυριακής μετά τις 17.00 θα αποδοθούν οι χαιρετισμοί του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου.

Αξίζει να θυμίσουμε τον καθοριστικό ρόλο και συμβολή του πρωτοπρεσβύτερου π. Παναγιώτη Σιμιγιάτου (αδελφού του αείμνηστου Γιώργου Σιμιγιάτου, προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης»).

Ο αοίδιμος π. Παναγιώτης Σιμιγιάτος μάλιστα είχε τιμηθεί με εύφημο μνεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τον τότε Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο για το έργο και συμβολή του στην επιστροφή του Τιμίου Ξύλου του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Αξίζει να προσθέσουμε ακόμα ότι από το καλοκαίρι του 2013, ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέου έχει τοποθετηθεί σε νέα ξύλινη και ανθεκτική θήκη, με την οποία και ταξίδεψε στην Ρωσική επικράτεια όπου εκατομμύρια Ρώσοι πιστοί στην κυριολεξία προσκύνησαν ευλαβικά το ιερό αυτό κειμήλιο και σημαντικότατο θρησκευτικό θησαυρό που φυλάσσεται στην Πάτρα.

O κ.κ. Χρυσόστομος καλεί τον ευλαβή Πατραικό λαό να δώσει το παρών στο ναό του Αγίου Ανδρέα το προσεχές σαββατοκύριακο, να παρακολουθήσει τις Θείες λειτουργίες και να προσκυνήσει τον Σταυρό του Πολιούχου, Προστάτη και Φρουρό των Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις