Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πιο επιτυχημένη ομάδα στην επιλογή ξένων ο Απόλλων στην Α1

Πιο επιτυχημένη ομάδα στην επιλογή ξένων...

Καταλυτικός ο ρόλος του Βετούλα σ αυτό το κομμάτι

Παλιά είχε αυτή τη φήμη ο Πανιώνιος. Τώρα την έχει ο Απόλλωνας. Η ομάδα της Πάτρας είναι αυτή που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια βρίσκει ξένους-λαβράκια και κάνει τη διαφορά στη Basket League. Όπως γίνεται και φέτος, δηλαδή, με τους Πεν-Ελ Αμίν-Γκάλογουεϊ-Φιτζπάτρικ να σημειώνουν τους περισσότερους πόντους από οποιαδήποτε άλλη τετράδα ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Τα πρώτα του χρόνια στην Basket League ο Απόλλωνας θέλησε να στηρίξει τους παίκτες που ανέβασαν την ομάδα κι έτσι τους πλαισίωσε με Αμερικανούς που έχουν επιθετική έφεση και αθλητικά προσόντα. Φέτος, το πλάνο ήταν διαφορετικό: αποκτήθηκαν δύο έμπειροι Έλληνες (Σκορδίλης και Μπατής), μόνο που αμφότεροι δεν έχουν καταφέρει να αποφύγουν τα προβλήματα τραυματισμού και να ενισχύσουν όσο θα ήθελαν τους "μελανόλευκους".

Έτσι ο Απόλλωνας είναι και πάλι η ομάδα που χαίρει της μεγαλύτερης αμερικάνικης "βοήθειας" στην Ελλάδα. Για του λόγου του αληθές οι Πεν-Ελ Αμίν-Γκάλογουεϊ-Φιτζπάτρικ έχουν πετύχει 334 πόντους στις 7 πρώτες αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρουν το 69% των πόντων της ομάδας! Δεύτερη καλύτερη επίδοση είναι το 59% των ξένων του Ρεθύμνου, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας δεν διαθέτει κοινοτικούς, οπότε στηρίζεται περισσότερο στους Αμερικάνους του, όταν μάλιστα στο πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καν τέσσερις παίκτες εκτός Ευρώπης.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports