Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δράσεις Παγκοσμίου Βεληνεκούς για το Διαβήτη από το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ

Δράσεις Παγκοσμίου Βεληνεκούς για το Δια...

«Ζωή Με ή Χωρίς το Διαβήτη»

Στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη του International Diabetes Federation συμμετείχε το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ με σειρά δράσεων πριν λίγες μέρες εντός κι εκτός του Εμπορικού Επιμελητηρίου, με μεγάλη ανταπόκριση από κοινό όλων των ηλικιών. Με τον τίτλο «Ζωή Με ή Χωρίς το Διαβήτη»  το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ διοργάνωσε Ημερίδα Ενημέρωσης με ομιλητές τον Παθολόγο κ. Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο, τη Διαιτολόγο κ. Άννα Παπαηλιού, τον Executive Chef κ. Αντώνιο Δουλγέρη και τη Νηπιαγωγό κ. Φωτεινή Αλτιπαρμάκη που παρουσίασαν απλά και κατανοητά την ιατρική υπόσταση του σακχαρώδους διαβήτη, την ενδεδειγμένη διατροφική επιλογή και τη Μεσογειακή δίαιτα καθώς προσέγγισαν τον παιδικό διαβήτη και την εκπαίδευση της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία.

Μεγάλη πρωτοτυπία της Ημερίδας ήταν η παρουσίαση ενδεικτικού μενού σε είδος και ποσότητα για τους διαβητικούς παρασκευασμένο από τα τμήματα Μαγειρικής με την εποπτεία των ιατρών, διαιτολόγων και chef του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ. Επίσης το τμήμα Νοσηλευτικής παρείχε υπηρεσίες μέτρησης λίπους, πίεσης και σακχάρου, οι σπουδάστριες Παιδαγωγικών εκπαίδευαν τους μικρούς επισκέπτες για την σωστή διατροφή επάνω στο ομοίωμα ανθρωπίνου σώματος που είχαν δημιουργήσει ενώ παράλληλα οι μελλοντικού chef πρόσφεραν διαιτητικά κεράσματα στους διαβάτες της Ρήγα Φεραίου και τους ενημέρωσαν για την Ημέρα του Διαβήτη.

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ επιδεικνύει σταθερά μεγάλη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα και αναλαμβάνει δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αφυπνίζουν και καλλιεργούν τόσο την Πατρινή κοινωνία όσο και τους σπουδαστές του. Το  Ι.,ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Διαβήτη – International Diabetes Federation –  που είναι αναγνωρισμένος φορέας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και εταίρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας με αποστολή την αύξηση της φροντίδας του διαβήτη, της πρόληψης και της θεραπείας παγκοσμίως. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου μετά από εισήγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ως απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της απειλής για την υγεία από το διαβήτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά