Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ενθουσίασαν οι 18 λυρικοί ερμηνευτές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την παράσταση "Σφίξε με Ξανά" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ενθουσίασαν οι 18 λυρικοί ερμηνευτές του...

Το Δημοτικό θέατρο Απόλλων γέμισε και σται 3 παραστάσεις που δόθηκαν

Γεμάτο ήταν το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας και στις τρεις συνολικά παραστάσεις του «Σφίξε με ξανά» που παρουσίασαν οι ταλαντούχοι λυρικοί ερμηνευτές του μουσικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου 2014.

Πάνω από είκοσι γνωστά και αγαπημένα κομμάτια μίας άλλης εποχής από οπερέτες και όχι μόνο παρουσιάστηκαν από 18 ερμηνευτές που ήταν ντυμένοι με επίσημο μαύρο ένδυμα, θυμίζοντας και με το ποτήρι σαμπάνιας που κρατούσαν, καλεσμένους δεξίωσης. Ανάμεσα στα κομμάτια που ακούστηκαν στη διάρκεια της παράστασης που κράτησε μιάμιση ώρα, ήταν  η «Πλουπλού», το «Πόσο λυπάμαι» αλλά και το πασίγνωστο «Τον καιρό εκείνο τον παλιό», «Η καρδιά μου πονεί για σας», «Τι μάτια», «Θυμήσου εκείνα τα χρόνια – Σφίξε με», κ.α.

Όπως και στην πρώτη παράσταση την περασμένη άνοιξη, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής διάνθισε τις κεφάτες ερμηνείες των νεαρών λυρικών ερμηνευτών με χιούμορ και μία πιο φρέσκια πνοή και ενίοτε ανατρεπτική διάθεση με στόχο να «αποδομήσει» λίγο όσο και να εκσυγχρονίσει τα συγκεκριμένα τραγούδια και το αποτέλεσμα ενθουσίασε το κοινό. Τα χιουμοριστικά μοτίβα ήταν έντονα όπως για παράδειγμα στο κομμάτι «Φέρτε μου να πιω» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη όπου η Λίνα Γερονίκου με μαύρο φόρεμα που τόνιζε το μπούστο της, ενώ τραγουδούσε, «μπουγέλωσε» τους υπόλοιπους επί σκηνής με τη σαμπάνια της μέχρι και τους θεατές της πρώτης σειράς! Έντονο κωμικό μοτίβο είχε και η ερμηνεία και σκηνική απόδοση του «Θέλω μάμα μου έν’ αντρούλη».

Στα θετικά της μουσικής παράστασης ήταν και οι ιδιαίτεροι, ατμοσφιαρικοί της φωτισμοί.

Ακούστηκαν τραγούδια των Αττίκ, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Γιαννίδη, Κωνσταντινίδη, Ριτσιάρδη και άλλων. Στο πιάνο ήταν η Μαριλένα Σουρή και κλαρινέτο έπαιξε ο Δημήτρης Κυραναστάσης, ο οποίος είχε και σκηνική παρουσία – έκπληξη σε κάποιο σημείο.

Τραγούδησαν οι: Λίνα Γερονίκου, Εύα Γιαννοπούλου, Αλίκη Ζαφείρη, Αντωνία Καλαϊτζή, Μαρία Κατριβέση, Σπύρος Παπαδάτος, Μαριέττα Σαρρή, Μαρία Αλεξάνδρου, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Βασίλης Δημακόπουλος, Βασίλης Καταντζής, Ζωή - Αγγελική Καραγκούνη, Έφη Κεραμίδα, Σοφία Μπεράτη, Χρύσα Πανταζοπούλου, Ελένη Παπαπροκοπίου, Κάτια Τσιλιμπότη και Τάνια Χατζή. Όπως αντιλαμβάνεστε στην φετινή σύνθεση του μουσικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας οι γυναίκες στην κυριολεξία υπερτερούν των ανδρών.

*Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Μουσικού Θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

Οι φωτ. είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View