Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ημερίδες για την ασφαλή χρήση των χημικών προϊόντων

Πάτρα: Ημερίδες για την ασφαλή χρήση των...

Απο τον Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις στην πόλη της Πάτρας:

1. Εσπερίδα: Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 14.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαϊας.READ – Η αξιοποίηση των Δελτίων Δεδομένων Ασφαλείας (SDS) για την  ασφαλή χρήση των χημικών προϊόντων”

Απευθύνεται σε στελέχη των επιχειρήσεων που παράγουν ή διακινούν  χημικά προϊόντα (χρώματα, βερνίκια, ασφαλτικά, καθαριστικά κλπ) καθώς και σε επαγγελματικές Ενώσεις (οικοδόμων, ελαιοχρωματιστών, καθαριστηρίων κλπ), στη διάρκεια της εσπερίδας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΔΕΛΤΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 453/2010»  και θα παρουσιασθεί ο  οδηγός για την σωστή σύνταξη των ΔΔΑ.

Ο επαγγελματίας  μετά την αγορά και πριν την εφαρμογή ενός  προϊόντος θα μπορεί με τη χρήση διαθέσιμων ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops κλπ) μέσω του διαδικτύου να λάβει όπου και αν βρίσκεται τα Δελτία Δεδομένων Ασφάλειας  και τις Κάρτες Ασφαλούς Εργασίας, όχι μόνο στην ελληνική γλώσσα αλλά και στα σερβικά, αλβανικά και βουλγαρικά για να έχουν πρόσβαση ακόμη και οι οικονομικοί μετανάστες. Παράλληλα οι εταιρείες που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν στο υλικό του διαδικτύου τυχόν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προϊόντος, όπως πιστοποίηση με το οικολογικό σήμα, το αποτύπωμα του άνθρακα κλπ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το πρόγραμμα LIFE+

2. Εκπαιδευτικό σεμινάριο την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου ώρα 08:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαϊας. «Πρακτική Εφαρμογή του Κανονισμού CLP 1272/2008 (Classification, Labeling & Packaging)». Ο σκοπός του είναι να παράσχει πρακτικές πληροφορίες στα στελέχη των επιχειρήσεων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή και διακίνηση των χημικών ουσιών και μειγμάτων, για τον Κανονισμό  CLP (1272/2008/ΕΕ)  και τις απαιτήσεις του.

Ο Kανονισμός έχει ήδη τεθεί σε ισχύ για τις ουσίες και αναμένεται από 1/6/2015 να ισχύει και για τα μείγματα. Η γνώση του Κανονισμού θα επιτρέπει την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων, την αποφυγή περιττού κόστους  για το ετικετάρισμα και την αποφυγή διοικητικού κόστους λόγω προστίμων ή απόσυρσης των προϊόντων. Αφορά Χημικούς και Χημικούς Μηχανικούς στελέχη επιχειρήσεων ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις